Voi sluji Domnului!

Și dacă nu găsiți cu cale să slujiți Domnului, alegeți astăzi cui vreți să slujiți: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinții voștri dincolo de râu, sau dumnezeilor amoriților, în a căror țară locuiți. Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului. Iosua 24:15

Iosua se adresează poporului evreu, dorind să știe ce vor aceștia să facă, dacă ei vor să slujească adevaratului dumnezeu sau la idolii la care le-au slujit parinții lor pînă acum, in același timp el le spune și decizia lui “cât despre mine eu și casa mea vom sluji Domnului. Poporul la asigurat pe Iosua câ ei nu vor sâ îl părâsească pe Domnul, ci îi vor slujii și ei lui Dumnezeu. Adevărul trist este că în multe biserici mulți tineri nu fac nimic. Biblia spune în Romani 12 că fiecare creștin trebuie să fie un slujitor, că fiecare trebuie să aibă un loc in care să slujească.
 
A fi crestin înseamnă să fi un slujitor. Isus spunea: “am venit să slujesc si să-mi dau viața pentru mulți”. Știai că fiecare ființă are bătăile inimii unice? Așa cum ai amprentele unice, așa ai bătăi ale inimii unice. Dumnezeu ne dă asemenea, niste emoții unice. Ne dă daruri unice, unuia darul de a învața, de a lucra cu adolescenții, sau diferite alte daruri.
 
Un om a venit odată la pastor si ia spus că el nu are darul vorbirii, dar are darul de a repara constructii si multe alte lucruri, si vreau să facem o lucrare de reparații gratuite pentru oameni. Tinere explorator roagă-l astăzi pe mântuitorul sâ îți arate cum poți să îl slujești și fii un Iosua al timpurilor noastre, și Dumnezeu va fi cu tine în tot ce vei face!

Burtican George, Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor