Pierdut in intuneric

„Eu, zice Domnul, te voi invata si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta” Psalmi 32: 8

V-ați rătăcit sau v-ați pierdut vreodată? Dacă nu, cu siguranță o veți face cândva. Dacă da, nu sunteți singurii! Și mie mi s-a întâmplat cu ani în urmă în timp ce eram într-o tabără explo.
 
Intr-o dimineață, instructorii au anunțat cu bucurie o excursie într-un parc tematic de aventură unde urma să ne petrecem ziua întreagă. Entuziasmați, ne-am împachetat fiecare într-un rucsac obiectele de care aveam nevoie (șapcă de soare, o sticla de apa, mâncare…) și am pornit la drum. Acolo ne-am înveselit cu tot felul de activități: ne-am plimbat cu barca pe lac, am mers la terenul de joaca, am parcurs un traseu prin pădure în care ne-am cățărat in copaci, am explorat natura iar la final ne-am dat cu tiroliana!
 
Pe înserate ne-am adunat cu toții în jurul focului sa povestim și să cântăm. Începuseră sa mă bâzâie țânțarii așa că am vrut sa scot din ghiozdan spray-ul pentru insecte. Dar ce sa vezi! Ghiozdanul meu dispăruse. Sigur îl uitasem pe undeva de-a lungul zilei. Fără să stau prea mult pe gânduri și fără să spun nimănui, m-am ridicat și am plecat în căutarea ghiozdanului de una singură prin pădure. O alegere tare neinspirată. Cumva am găsit ghiozdanul lângă tiroliană însă, nu mai găseam drumul de întoarcere. Alergam încoace si încolo în căutarea grupului, dar se înnoptase și aproape că nu mai vedeam nimic.
 
Îngrijorată m-am oprit undeva și am început să mă rog ca să mă liniștesc. Îmi aminteam de un verset memorat: „Eu, zice Domnul, te voi învăța și-ți voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui si voi avea privirea îndreptată asupra ta”. Eram sigură că Tatăl Ceresc e lângă mine și îmi va spune ce să fac. După câteva minute de așteptare, am primit răspuns la rugăciunea mea. În depărtare, se auzeau încet niște glasuri: exploratorii începuseră să cânte! Și așa, urmând sunetul, am găsit drumul de întoarcere.
 
Experiența aceasta m-a învățat că am un Prieten care îmi este alături neîncetat. Iar acum, ori de câte ori ma simt pierdută sau întâmpin dificultăți în viață, alerg la El pentru a primi sfaturi și îndrumare.

Patrascu Andreea Simona, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor