Pace în zori de zi

„Ferice de cei blânzi, căci ei vor moșteni pământul!” Matei 5:5

Într-o zi de vară, în timp ce puneam piciorul jos pe nisipul de pe marginea drumului de țară, în timp ce aruncam îngândurat prin aer colbul ars de soare, observ fix în fața mea, un șir de furnici care își duceau ușor și agale, mâncărica spre locația lor de baștină. Nimeni nu le deranja, nimeni nu le dădea indicații, ele își știau drumul și lucrul care m-a frapat a fost că lor nici nu le păsa de mine sau de oricare om care ar trece prin zonă. Își vedeau de treaba lor și duceau încet și liniștit, sămânță cu sămânță spre draga lor căsuță.
 
Gândul însă, mi-a zburat spre apartamentul meu de la oraș. Acolo unde locul este tare aglomerat, cu multe mașini claxonând într-un mod infernal, cu mulți oameni care sunt într-o continuă și continuă, mișcare. Parcă cineva îi zorește. Se trezesc dimineața, merg la muncă, vin de la muncă și apoi se pun înapoi în pat la somn. O viață monotonă și tristă. O viață fără vlagă. O viață care e mereu pusă pe alergătură.
 
Nu voiam ca mintea să rămână în acel loc gri, de aceea am început să meditez la cele două vieți, cea de țară și cea de oraș. Locul de la țară, acolo unde timpul stă în loc sau la locul urban, unde domnește monotonia. Orașul, cu locurile lui care îți oferă savoare și plăceri inocente. Țara, locul unde îți poți găsi plăcerea.
 
Nu vreau să accentuez pe frumusețea rurală, însă drag tânăr, privește la liniștea pe care ți-o oferă natura aceea de la bunici tăi. Gândește-te la locurile frumoase pline de blândețe. Te încurajez să meditezi mai mult de ce este mai frumos la țară. Nu vreau să te conving să alegi mediul rural, ci vreau să te conving să alegi ceea ce îți oferă acest loc și să implantezi în sufletul tău.
 
Te-ai prins? Știi ce îți oferă? O adâncă liniște. Pace. Blândețe. Calm. Iubire.
 
Chiar Isus a spus, dacă vei fi blând vei moșteni pământul. Te încurajez. Alege aceste cinci caracteristici și pune-le în inima ta.

Daniel Dobrin, Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor