Drum cu prioritate

„Cum își va ținea tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău.” Psalmii 119:9

Mă aflam la Brașov, în căutarea locuinței verișorului meu. Eram chiar pe strada unde locuia, dar nu găseam adresa. După multă căutare, după îndrumarea primită de la o localnică, am ajuns la destinație. Secretul era că strada respectivă avea o prelungire dincolo de o intersectie unde eu m-am oprit.
 
La cine apelezi cînd te afli într-o situație dificilă? Al cui sfat îl asculți când ai nevoie de îndrumare? Când mergem într-o direcție greșită, Domnul ne va îndrepta, cu condiția să ascultăm sfatul Său. Hai să ne gândim la împăratul Saul. Fizic arăta mai bine decât ceilalți, dar spiritual? Relația sa cu Dumnezeu a fost deficitară. Deși Domnul l-a ales și i-a oferit o inimă nouă, Saul a fost încăpățânat. Nu s-a lăsat îndreptat. A dorit să conducă potrivit cu înțelepciunea sa, dar în cele din urmă a mers la vrăjitoarea din En-Dor. A ajuns pe terenul interzis, iar această faptă l-a costat viața și mai ales mântuirea.
 
Dumnezeu dorește să ne îndrepte pe calea cea bună. El nu ne lasă să bâjbîim în întuneric. Cuvintele Tale dau lumină. Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele, și o lumină pe cărarea mea (Psalmii 119:105). Dumnezeu a folosit în toate timpurile oameni care să slujească în favoarea luminii. Știi cine a fost reformatorul englez John Wycliff? El a avut o dorință puternică de a pune Biblia la îndemâna oamenilor într-o vreme când lucrul acesta era interzis. A fost numit luceafărul Reformațiunii deoarece prin munca și slujirea sa devotată, oamenii au văzut răsărind zorii unei noi ere, a cunoașterii lui Dumnezeu. Chiar dacă glasul său a fost adus la tăcere și osemintele sale au fost transformate în cenușă, lucrarea sa dăinuie peste veacuri.
 
Dragul meu explorator caută-L pe Dumnezeu. Ascultă sfatul părinților. Cuvântul minunat al Scripturii este plin de sfaturi pentru toate problemele tale. Deși păcatul ne face să greșim adesea, Biblia ne va îndrepta pe calea cea bună. Chiar când greșim este loc de mai bine. Urmează sfatul și călăuzirea oferită și îndreaptă-te spre ceruri.

Marius Cristea, Pastor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor