Goblenul mătușii

„‘Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi’, zice Domnul, ‘gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. ’” Ieremia 29:11

Când eram copil, mătușa mea petrecea adesea după-amiezile cosând goblenuri. Această îndeletnicire mi se părea atât de plictisitoare…iar pe deasupra, când priveam goblenul de la înălțimea mea, părea că nu se pricepe deloc: ațele arătau încurcate și dezordonate. Aveam multe întrebări: „De ce ațele atârnă fără rost? De ce toate culorile sunt amestecate? Oare știe ce face sau doar pierde vremea?”
 
Într-o zi, după ceva vreme, când obosisem de atâta joacă și deja uitasem de broderia mătușii, ne-a chemat să o vedem. Mare mi-a fost uimirea când, privind de sus, am văzut apusul deosebit, nuanțele aprinse și toate micile detalii care compuneau tabloul. Ceea ce de la înălțimea noastră păruse o mare încurcătură, văzut de sus…avea sens.
 
Uneori avem impresia că lucrurile nu merg așa cum ar trebui: sunt încurcate, prea plictisitoare sau ar putea fi mai frumoase de atât. Parcă am vrea să îl învățăm noi pe Dumnezeu cum să le schimbe. În astfel de momente trebuie să ne amintim că El are un plan pentru viața noastră pe care îl vom înțelege doar pe parcurs, privind în urmă la felul în care ne-a călăuzit. Cel mai bun lucru pe care îl putem face astăzi este să avem încredere în planul Său.

Ruben Sava, Pastor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor