La timpul Lui

„Bine este să aștepți în tăcere ajutorul Domnului. ” Plângerile lui Ieremia 3:26

Încă din mica copilărie, i-am obișnuit pe băieții noștri, Adriel și Vlad, să se roage pentru cele mai mărunte lucruri, iar experiențele nu au întârziat să apară. De la ruga pentru a găsi ceva pierdut, până la rugăciunea pentru lucruri importante.
 
Îmi amintesc cum Adriel, la 6 ani, privind la bicicleta lui mică și-ar fi dorit deja una mai mare cu care să se ridice la nivelul pentru care „muncise” jumătate din viață. Dar o bicicletă nouă și performantă, nu se potrivea planurilor noastre financiare. Totuși, dorința nu poate fi înfrântă și cum tati și mami au spus: „Încă nu!”, a ales să se roage pentru asta aproape în fiecare seară.
 
Și știți cum e, parcă nu se-ntâmplă nimic, săptămâni la rând?!
 
Însă, încrederea în mesageria Cerului, oferă surprize!
 
O invitație în casa unei familii amabile, o seară de părtășie și, la plecare…spre surprinderea noastră, din garaj își face apariția o super bicicletă, exact pe măsura așteptărilor lui Adriel. Au fost emoții, bucurie și mulțumiri, iar pe drumul spre casă o declarație memorabilă, la cei 6 anișori: „Ați văzut că Dumnezeu răspunde la toate rugăciunile la momentul potrivit?!” Văzusem și eram recunoscători!
 
Alegerea de a aștepta cu speranță face toată diferența în viața noastră de zi cu zi.
 
Dacă ai întrebări ca: „De ce nu face Dumnezeu acest lucru? De ce nu răspunde mai repede? Mi-a promis că face, dar nu văd că se întâmplă…”, nu uita că Dumnezeu va face orice lucru frumos la vremea lui.
 
Dacă nu L-ai primit încă pe Isus în viața ta, o poți face chiar acum spunând: „Isuse, vino azi în viața mea, poposește, te rog, în sufletul meu, învață-mă cum să merg pe urma Ta și cum să aștept împlinirea făgăduințelor Tale în viața mea!”
 
Dumnezeu are un plan cu fiecare! Lucrurile la care noi sperăm, cele pe care ni le dorim, El le cunoaște deja și abia așteaptă să ni le ofere la momentul potrivit.
 
Astăzi, te încurajez să fii plin de speranță, încredere, bucurie și nu te grăbi să o iei înaintea lui Dumnezeu, pentru că El are timpul Lui!

Ana Alexandru, Ghid Asistent – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor