Când ploaia s-a oprit!

„Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!” Isaia 65:24

Am crescut ȋntr-o zonă ȋn care prezenţa adventistă era foarte mică. Din acest motiv acolo nu era o biserică, ȋnsă funcţionau 2 grupe de ȋnchinare, cu o distanţă de 12 km ȋntre ele. Pentru o perioadă de mai mulţi ani ȋn satul meu natal s-a susţinut evanghelizare anual.
 
Ȋntr-un Sabat de dimineaţă, ȋmpreună cu una dintre surorile mele, ne aflam la grupa din Zam, urmând ca apoi să ȋl ȋnsoţim la Bradăţel pe fratele care urma să predice seara la evanghelizare. Pe când ne pregăteam de plecare, a ȋnceput o ploaie torenţială. Urma să parcurgem cei 12 km pe jos iar noi nu eram pregătiţi pentru timp ploios. Să aşteptăm ca ploaia să se oprească nu era o opţiune deoarece aveam o oră la care programul urma să ȋnceapă.
 
Singura soluţie era rugăciunea. Aşa că am ȋngenuncheat şi, fiecare pe rând, am cerut Domnului ca ploaia să ȋnceteze astfel ȋncât să putem ajunge uscaţi şi la timp. Când ne-am ridicat de pe genunchi nu mai ploua. Am ajuns la destinaţie aşa cum am cerut: uscaţi şi la timp.
 
După ce am ajuns, a ȋnceput din nou să plouă. Puteam spune că a fost o coincidenţă, dar după câteva zile, când ne-am ȋntâlnit cu sora din casa căreia am plecat, aceasta ne-a spus că a fost foarte ȋngrijorată pentru că la 5 minute după plecarea noastră a ȋnceput să plouă din nou. După ce i-am spus că am parcurs 12 km pe jos fără să ne atingă nici măcar un strop de apă, am mulţumit ȋmpreună Tatălui Ceresc pentru grija purtată şi pentru felul ȋn care ȋşi ȋmplineşte făgăduinţele.
 
Uneori răspunsul la rugăciunile noastre vine instant, altădată trebuie să aşteptăm iar uneori răspunsul primit este „nu”. Însă un lucru este sigur întotdeauna: puterea lui Dumnezeu de a ne ajuta este nelimitată. Rugăciunea nu ȋnseamnă magie, ci este modul ȋn care vorbim cu Tatăl nostru şi, indiferent de răspunsul primit, aminteşte-ţi că El ştie exact ce ai nevoie, chiar ȋnainte să ceri. Iar dacă ceri ceva care este după voia Lui, răspunsul poate veni instant, dacă situaţia o cere.
 
Aşadar, pune-ţi toată ȋncrederea ȋn Dumnezeu, roagă-te „neȋncetat”, cererile fă-le ȋn Numele Domnului Isus şi nu uita să Ȋi mulţumeşti!

Ionela Fodor, Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor