O mare comoară

“Cât de mari sunt lucrările Tale, Doamne, și cât de adânci sunt gândurile Tale! Omul prost nu cunoaște lucrul acesta și cel nebun nu ia seama la el. ” Psalmul 92:5-6

Poate ați mai auzit povestea găsirii sulurilor din Qumran. Așadar, vom trece repede prin ea.
 
Doi păstori își pășteau caprele. Una dintre ele s-a pierdut, iar Muhammed, unul dintre cei doi s-a dus să o caute. A dat de gura unei peșteri și a aruncat cu o piatră în interiorul ei în speranța că dacă se va găsi capra acolo, acesta va face zgomot. Însă a auzit cu totul altceva decât spera, anume sunetul unui vas spart. L-a chemat și pe celălalt păstor și au explorat împreună peștera, descoperind niște vase de lut în interiorul cărora se aflau pergamente vechi de piele. Cei doi păstori au dorit să își facă încălțăminte și curele din acestea, însă fiindcă erau foarte vechi materialul s-a rupt imediat și au renunțat. Au reușit totuși să vândă sulurile contra valorii de 250 de dolari. Anumiți cercetători le-au observat și au început să le studieze, realizând că acestea sunt copii ale cărților Vechiului Testament având o vechimea de peste 2000 de ani. După această descoperire, sulurile au fost cumpărate de către noul stat Israel cu prețul de 250. 000 de dolari.
 
Cum ar fi fost dacă acei păstori și-ar fi dat seama din timp valoarea pe care au ținut-o în propriile mâini? Cu siguranță spuneți că acei oameni nu erau prea întregi la cap dacă nu și-au dat seama că au în mâini o astfel de valoare. Însă mulți dintre noi ne aflăm de multe ori în aceiași situație. Avem în mâini ceva al cărui valoare nu îl prețuim așa cum ar trebui, anume Cuvântul lui Dumnezeu. De multe ori avem impresia că știm ce vrea să ne spună și îl citim cu superficialitate, astfel, pierzând ocazii prețioase de înțelegere și cunoaștere a lui Dumnezeu. Oare chiar se merită să dăm cu piciorul în această șansă deosebită pe care o avem și să păstrăm doar puțin din Cuvintele Vieții, în loc să le exploatăm la maxim și să le tratăm ca pe o mare comoară?
 
Drag explorator, te provoc să îl lași pe Dumnezeu să îți descopere mărgăritarele ascunse între rândurile Scripturii!

Tudorașcu Sarah, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor