Explo Târg. Partea II

„Cereți și vi se va da, căutați și veți găsi, bateți și vi se va deschide. ” Matei 7: 7

27-30 iunie 2021. Am avut curajul să cerem de la Domnul 10000 de euro în condițiile în care nu exista nimeni dintre cunoscuți, care să creadă că îi vom primi. Nu am vrut să ne gândim la sfârșitul proiectului, ce vom face dacă nu strângem acea sumă fabuloasă, ci ne-am propus să ne facem partea și să cerem. Era treaba lui Dumnezeu să ne dea, nu a noastră și încercam să nu ne facem griji cu privire la ce va zice „lumea” dacă nu reușim.
 
Pe parcursul celor 4 zile cât am fost în parc să vindem produsele noastre, am trăit atâtea experiențe frumoase încât parcă nici nu mai conta nimic, decât ceea ce făceam noi, exploratorii! Să fi văzut bucuria din ochii tuturor, când o bătrânică simpatică, din mica ei pensie, a adus copiilor înghețate din cele mai bune care le-a găsit și le-a spus copiilor „Sunteți cu adevărat o lecție și un model pentru întreaga țară! Răcoriți-vă și țineți-o tot așa! Dumnezeu să vă binecuvânteze!”.
 
Să fi văzut satisfacția și împlinirea exploratorilor când la sfârșitul ExploTârgului am fost invitați să ne prezentăm mesajul în fața Consiliului Local al Primăriei și aranjați la patru ace, am avut onoarea să vorbim primarului și consilierilor despre programul Explo și despre proiectul în desfășurare. Emoțiile ne-au cuprins când la finalul ședinței, primarul ne-a vorbit, ne-a strâns mâna și ne-a oferit 1000 euro din partea primăriei și 1000 de lei din banii lui personali.
 
Ce ai putea să mai spui când fără să ceri, primarul spune că ne va susține în orice proiect, doar să îi spunem și își dorește ca acest ExploTârg să continue în fiecare an…
 
Sfârșitul zilei. Bani strânși de exploratori în total: 3600 euro. E mult? E puțin? Depinde cum privești. Dar minunea lucrării lui Dumnezeu abia începe. Următoarea zi după ExploTârg primesc un telefon surpriză: cineva a donat o mașină exact cum ceream noi! Banii erau încă nefolosiți și mașina a apărut! Nu îmi venea să cred! Aveam și banii și mașina! Depășisem cei 10000 de euro care îi cerusem la început.
 
„Cereți, și vi se va da;” este promisiunea Lui. Cere și tu! Vei vedea că El se ține de cuvânt!

Lia David, Ghid – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor