ExploTârg. Partea I.

Cereți și vi se va da, căutați și veți găsi, bateți și vi se va deschide. Matei 7:7

Atunci când ceri ceva, primești? Când cauți, găsești? Când bați la o ușă, ți se deschide?
 
Știi, uneori batem la ușa care nu trebuie și nu se deschide; alteori căutăm ceva ce nu am pierdut sau cerem ceva ce nu ne trebuie…
 
Când știi că ceri sau cauți ce ai nevoie și bați la ușa potrivită pentru tine? Am căutat și eu aceste răspunsuri, mai cu seamă când am organizat împreună cu clubul meu un proiect special. Voi știți că în fiecare an exploratorii fac diferite proiecte de binefacere, evanghelizare sau ecologizare. Așa s-a născut proiectul #ExploTârgDeMeșteșuguri.
 
Ce am făcut de fapt? Am hotărât să lucrăm cu mare atenție specializările de artă și meșteșuguri la care ne descurcam bine, realizând diferite tipuri de tablouri, nenumărate decorațiuni, chestii împletite, etc, produse care le-am pus la vânzare. Ținta noastră:10000 euro pentru o mașină cu rampă, pentru persoanele cu dizabilități.
 
Vă puteți imagina șocul părinților și altor adulți când au auzit ce ne propusesem? Cum să strângi fonduri într-un oraș mic, foarte puțin dezvoltat, în care oamenii sunt destul de săraci și nu au mai auzit de așa ceva niciodată în zonă? Cum să ai curajul să spui că ai nevoie de zece mii de euro când previziunile cunoscuților erau: „dacă strângeți voi o mie două de lei, sunteți tari! Vă ajunge pentru roți la mașină!”
 
Spre bucuria mea, copiii nu s-au descurajat de spusele adulților și au continuat să muncească timp de peste 2 luni. De asemenea, în cele 4 zile cât am stat în parc să vindem produsele, nu s-au lăsat intimidați de privirile disprețuitoare, de înjurăturile unor trecători, de căldura sufocantă, sau alte impedimente, ci au privit totul ca o împlinire a salutului: Pentru Domnul, Gata oricând!
 
La sfârșitul fiecărei zile, deschideam urnele de donații pentru a număra banii primiți și a-i depune la bancă. Întrebarea era aceeași de fiecare dată: cât am strâns? Ne ajunge pentru o mașină?
 
Noi am cerut, am căutat și am bătut. Tu ce faci, ai curajul să ceri, să cauți și să bați cu credință?

Lia David, Ghid – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor