Minciuna

”Să nu furați și să nu mințiți, nici să nu vă înșelați unii pe alții. ” Leviticul 19:11

Una din regulile impuse de tatăl meu, încă de când eram mic, a fost: Să nu mă minți niciodată! Dacă făceam vreo prostie și îi spuneam, încerca să rezolve și suportam pedeapsa!
 
Dacă afla din altă parte, rezolva problema, pedeapsa era mai aspră și în plus, luam și bătaie. Prima dată normal că am mințit! Tata lucra pe atunci la Romtelecom, la deranjamente. Mergea să repare telefoanele fixe atunci când acestea se defectau. Într-una din zile, a mers după-amiaza la serviciu iar când am venit de la școală m-a întrebat, cum mă întreba de obicei, dacă am luat vreo notă și care a fost aceasta.
 
Am „uitat” să îi spun că am luat 4 la franceză. Și cum minciuna are picioare scurte, tocmai în ziua precedentă s-a stricat telefonul profesoarei de franceză și tata a trebuit să meargă să rezolve problema. Din vorbă în vorbă, necunoscându-se mai dinainte, tatăl meu a aflat toate detaliile zilei și toată situația mea școlară!
 
Până când a ajuns acasă și-a făcut și planul. M-a chemat la el și m-a întrebat din nou ce note am luat în ziua respectivă. Eu, sigur pe mine, am răspuns că nu am luat nici o notă. Atunci tata a scos cureaua și mi-a tras o mamă de bătaie, de mi-am amintit secundă cu secundă toată ora de franceză. Tot în acea săptămână, dintr-o joacă, am spart un geam la școală.
 
Deși știam că doar ce călcasem pe bec, mi-am luat inima în dinți și când am ajuns acasă, cu părere de rău, am povestit tot ceea ce s-a întâmplat. A doua zi, tata a venit cu geamul la școală și totul s-a rezolvat fără să mă certe. Nici măcar pedeapsă nu am primit pentru că aveam una în desfășurare! Dumnezeu nu iubește minciuna, dar te iubește pe tine! Chiar dacă prin minciuna ta nu El a fost înșelat sau prejudiciat, El suferă cel mai mult pentru că tu nu ai ascultat porunca Lui! Dacă până acum ai tăcut și nu ai fost tras la răspundere pentru minciunile tale, nu înseamnă că ele nu sunt știute și consemnate undeva.
 
Cere-ți chiar acum iertare și fă tot posibilul să devii un copil și mai apoi un adult integru!

Andra Petru Ciprian, Master Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor