Când nu mai poți, mai poți putin!

„Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi, și vă dă, după plăcerea Lui, și voința și înfăptuirea. ” Filipeni 2:13

Toți oamenii, tineri sau bătrâni, săraci sau bogați au parte de momente plăcute sau mai puțin plăcute. De mici gustăm din bucuria succesului sau ne resemnăm în fața unei înfrângeri.
 
Sunt însă momente în care nu trebuie să cedezi presiunilor și gândurilor care te pot abate de la un drum, de la un vis pe care ți l-ai croit, în care știi că ai binecuvântarea Tatălui. Au fost momente și în viața mea în care îmi spuneam: „Trebuie să încerc, voi reuși!”, dar frica de eșec mă trăgea înapoi.
 
Îmi amintesc de cuvintele „Matematica aceasta e prea grea pentru mine, nu pot să învaț…” Dar mi-am dat seama că orice e posibil celui ce crede și face acel mic, foarte mic pas, cât să treacă de pragul „Nu pot!”. Dacă poți să treci de acest prag și să privești încrezător, vei vedea o mulțime de soluții la problema ta, pentru că Dumnezeu a completat și a binecuvântat efortul tău.
 
Te îndemn ca în momentele de cumpănă, de epuizare, de neputință să nu renunți să te încrezi în Dumnezeu! El intervine doar după ce tu ți-ai făcut mica ta părticică.
 
Nu uita: când simți că nu mai poți, mai poți puțin! Pentru că puterea vine de la Tatăl, iar ea nu se termină niciodată!

Ana Aga, Instructor – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor