Să nu uiți!

„Numai ia seama asupra ta şi veghează cu luare aminte asupra sufletului tău, în toate zilele vieții tale, ca nu cumva să uiți lucrurile pe care ţi le-au văzut ochii şi să-ţi iasă din inimă; fă-le cunoscut …” Deuteronom 4:9

Deși născut într-o familie de adventiști, Vlad a ajuns să considere ofertele lumii acesteia mai atrăgătoare. A început să meargă la discotecă și să ducă o viață departe de Dumnezeu.
 
Până într-o noapte când, întorcându-se de la discotecă cu încă 4 prieteni, mașina în care erau, a intrat într-un copac. Dintre toți doar el a scăpat cu viață. A promis atunci că va renunța la lume și căile ei păcătoase și va asculta doar de Dumnezeu. Și așa a fost… o perioadă. Scurtă. Apoi și-a reluat vechile obiceiuri. A uitat cum Dumnezeu i-a purtat de grijă.
 
Ți-a purtat și ție Dumnezeu de grijă? Ai pentru ce mulțumi? Ți s-a întâmplat și ție să te comporți ca și cum ai fi uitat? Ce poți face ca să nu uiți? Oare vitaminele ajută?
 
Acest tip de uitare nu se rezolvă cu pastile pentru memorie. E nevoie de altceva. De ceva care să păstreze mereu în mintea noastră bunătatea Domnului. Biblia spune că Isus nu s-a mulțumit cu experiența frumoasă de ieri, ci a căutat necurmat fața Domnului. Experiența de ieri este pentru ziua de ieri. Azi ai nevoie de o nouă experiență cu Dumnezeu.
 
Trebuie să ceri „pâinea noastră cea de TOATE zilele”, în TOATE zilele. La fel ca mana, experiența de ieri cu Dumnezeu, nu va rămâne pentru a doua zi, ci este nevoie să cadă zilnic proaspătă.
 
Așadar, azi te roagă: Doamne, vreau să am o experiența frumoasă AZI, dă-mi ocazia să spun AZI cuiva despre Tine! Dă un telefon unui prieten sau scrie-i un mesaj, împărtășește chiar și părinților tăi cum te-a ocrotit Dumnezeu la un moment dat.
 
Fă asta zilnic și nu vei avea nevoie de pastile de memorie, vei fi fericit și vei reuși să îți atingi idealurile, pentru că vei avea lângă tine pe Cel ce poate totul.

Adrian Belean, Pastor – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video