Importanța sabatului

„Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. ” Matei 6:33

Deși am avut o copilărie mai tumultuoasă, am ales să Îl pun pe Dumnezeu în viața mea, mai presus de alte lucruri trecătoare.
 
Am sa încep prin a mărturisi pe scurt despre copilăria mea. O mare parte din ea am petrecut-o într-un Centru de Plasament, loc unde am avut parte de multe restricții din cauza dorinței mele de a merge Sâmbăta la biserică.
 
La vârsta de 11 ani se făcuse o schimbare de educatori în grupa mea. Venise o educatoare creștină. Lucrul acesta a avut un impact important în viata mea. Era foarte activă și obișnuia sa facă diferite programe pentru unele evenimente. Învățasem multe lucruri crestine și cântece explo. Mai târziu aflasem că a fost instructor explo la Peretu, jud. Teleorman.
 
De la ea am învățat despre importanta sabatului în viata unui copil al Lui Dumnezeu. Obișnuia să mă ducă uneori la biserica în Bușteni. Mai târziu am început să am probleme cu ceilalți educatori și de multe ori să fiu pedepsit (bătut) , pentru că mergeam la biserică în Sabat. Însă nu m-am descurajat și am păstrat o legătură strânsă cu Dumnezeu prin studiu și rugăciune. Am continuat să merg la biserică, deși știam ce mă așteaptă după ce ma întorceam la cămin de la biserică. Mereu mă gândeam la textul biblic din Matei 6:33.
 
Pot să spun că Dumnezeu este mai important în viața mea. Te încurajez să Îl pui pe Dumnezeu mai presus de orice, binecuvântările nu vor întârzia să apară.

Valentin Nicolae, Ghid – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor