Fii un ucenic destoinic și mărturisește

„Pune-ți pe inimă aceste lucruri, îndeletnicește-te în totul cu ele, pentru ca înaintarea ta să fie văzută de toți. ” 1 Timotei 4:15

Dacă te-ai întrebat vreodată ce să faci ca să fii un ucenic destoinic al lui Hristos, iată că Pavel are răspunsul: „Pune-ți pe inimă aceste lucruri, îndeletnicește-te în totul cu ele”.
 
Timotei era un tânăr dispus să lucreze pentru Dumnezeu și era conștient că învățăturile pe care le primea de la Pavel erau foarte prețioase, ajutându-l în atingerea țintei lui. Poate că gândurile lui Timotei, ca și ale noastre uneori, sunt că viața spirituală este prea complicată și sunt atât de multe de făcut, însă Pavel oferă o lecție simplă în doi pași: învață și aplică. Bun…În acest moment putem spune că de învățat nu este greu.
 
Avem Biblia la dispoziție și acolo sunt toate învățăturile despre care, de altfel, și Pavel vorbea când îi spunea lui Timotei să și le „pună pe inimă”. Însă când vine vorba de aplicat…aici este mai greu. Și știți de ce ni se pare mai greu? Pentru că avem impresia că trebuie să punem în practică toate învățăturile o dată. Dar Dumnezeu nu asta ne cere! Ci El dorește ca pe măsură ce medităm la un verset Biblic sau la un pasaj scurt, să găsim aplicația lui în viața noastră; poate chiar în ziua respectivă.
 
Când învățăturile Bibliei sunt aduse în viața zilnică, ele au o influență profundă asupra caracterului. Cu pași mici, învățătură după învățătură. Și așa ajungem la promisiunea extraordinară a lui Dumnezeu, care spune că înaintarea noastră va fi văzută de toți. Aceasta poate reprezenta și mărturia pe care să o aduci zilnic în fața oamenilor.
 
Ce poți să îți dorești mai mult? Dumnezeu te cheamă să mărturisești și tot ce ai de făcut este să studiezi Cuvântul Lui și să Îl lași să producă transformarea în caracterul tău iar mărturisirea vine prin faptul că această transformare va fi văzută de toți. Mie îmi place să parafrazez astfel versetul acesta: Memorează versete biblice, pune în practică în viața ta și toți vor observa schimbarea și vor da slavă lui Dumnezeu.
 
Până la urmă ținta finală asta este nu? Să îi aducem slavă lui Dumnezeu prin tot ceea ce suntem și facem.

Diana Belean, Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video