Ascultați și înțelegeți!

Isus a chemat mulţimea la Sine și a zis: „Ascultaţi și înţelegeţi: Nu ce intră în gură spurcă pe om, ci ce iese din gură, aceea spurcă pe om”. Matei 15:10-11

Fiul meu, își dorea să se uite la desene animate, dar eu îi explicam că a stat deja 30 de minute la desene și este suficient atât. Dar pentru că nu știa să aprecieze timpul, în insistențele lui, la un momendat mi-a spus: „Mami, dar lasă-mă, măcar 5 ore”. Probabil, în mintea lui, la acel moment orele durau mai puțin decât minutele. Când a văzut că nu cedez, mi-a spus: „Dar dacă ar fi să mă lași la desene 5 minute, cât ar însemna?”
 
Oricât am încercat eu să-i explic, dădeam dintr-o necunoscută în alta, dintr-o întrebare în alta și tot nu înțelegea cum stă treaba cu timpul. Uneori așa ti se poate întâmpla și ție, să treacă timpul fără să îi cunoști durata. Să te așezi confortabil pe canapea cu telecomanda în mână sau pe o bancă, cu telefonul în mână sau într-o stație de autobuz cu căștile în urechi…iar timpul trece și tot ce ‘intră’ pe ochi și pe urechi este greu de contorizat.
 
Dacă ți se mai întâmplă cumva să nu reușești să gestionezi timpul, uitându-te și ascultând lucruri care nu te ajută în dezvoltarea ta, este timpul să înveți cât durează 5 minte sau 5 ore.
 
Și ca să te asiguri că totul va fi spre binele tău:
 
1- cere recenzii de la cărți, filme, radio, cursuri, etc
 
2- alege cu grijă,
 
3- fă o listă și începe chiar de azi să-ți umpli timpul liber cu ceva plăcut, dar CONSTRUCTIV! Ai grijă că ceea ce iese din gură este influențat în mare parte de ceea ce intră pe ochi și urechi.
 
Ps. – Poate veți începe un nou proiect în grupa ta de exploratori legat de acest lucru. Lasă-mă să-ți recomand 3 cărți extraordinare: „Calea catre Hristor”, „Isus este totul prietene” și „Asumă-ți riscul”.

Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor