Valea cea frumoasă

”Căci iată, Eu fac ceruri noi și un pământ nou; așa că nimeni nu-și va mai aduce aminte de lucrurile trecute și nimănui nu-i vor mai veni în minte. ” Isaia 65:17.

La biserica din cartierul Valle Hermoso (un cartier aflat în cel mai mare oraș al Ecuadorului) era un grup destul de mare de copii. În ciuda faptului că acest cartier se numește Valea Frumoasa, e un cartier care nu are de-a face cu nimic din ceea ce înseamnă frumusețea.
 
Case mici cu pereți din trestie de bambus, străzi de pământ se pot vedea pretutindeni. Aici nu se găsește apă curentă iar sărăcia este la ea acasă. Oamenii au bani să trăiască de pe o zi pe alta. Dar, undeva pe o colină, se găsește micuța biserică adventistă făcută tot din trestie de bambus.
 
Într-un Sabat am fost să predic acolo, așa că am adunat toți copiii și i-am învățat câteva cântecele ca să putem cânta împreună la programul de după-amiază. Programul a fost frumos iar după cântări i-am întrebat pe copii pentru ce ar vrea ei să Îi mulțumească lui Dumnezeu.
 
Una dintre fetițe a zis că îi mulțumește lui Dumnezeu pentru familia ei și că dorește ca tatăl ei să își găsească de lucru, ca să poată repara acoperișul înainte să vină sezonul ploios, pentru că era foarte găurit și gata să cadă peste ei. O altă fetiță a dorit să Îi mulțumească lui Dumnezeu pentru mătușa ei, pentru că săptămâna aceea le-a dat de mâncare și i-a primit la ea în casă, altfel ar fi murit de foame și ar fi trebuit să stea în stradă.
 
Atunci când risipim banii, facem mofturi la mâncare sau aruncăm jucăriile pentru că nu ne mai plac, să ne gândim întotdeauna că undeva, mai departe sau mai aproape, sunt copii care nu au ce să mănânce, nu au cu ce să se îmbrace, nu au unde să doarmă și nu au nici o jucărie. Pământul a fost cândva o vale frumoasă, unde totul era perfect și frumos. Acum a ajuns o vale a plângerii, unde se plânge, se suferă și unde nu există siguranță.
 
Într-o zi, această vale a plângerii va fi transformată într-o vale a fericirii, o vale frumoasă unde toți vom avea ce să mâncăm, unde să locuim și cu ce să ne îmbrăcăm!

Ciprian Tăutan, Director Exploratori – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor