Inima

“Eu am încredere în bunătatea Ta, sunt cu inima veselă, din pricina mântuirii Tale. ” Psalmii 13:5

Inima este unul dintre cele mai active organe din corpul uman, fiind un mușchi care bate de aproximativ 70 de ori pe minut și de 100. 000 de ori pe zi. Ea începe să bată în a patra săptămână de dezvoltare a embrionului și continuă să bată până la finalul vieții. Inima este de mărimea pumnului și este formată din 4 cavități: 2 atrii și 2 ventricule.
 
Ea asigură oxigenarea sângelui în plămâni și distribuirea lui spre fiecare celulă a corpului, printr-un sistem complex de vase. Toate vasele de sânge ale corpului uman puse împreună, au o lungime de aproximativ 100. 000 de km. Inima nu funcționează pentru sine, ci asigură suport pentru fiecare celulă din corpul uman. Isus ne îndeamnă să îi iubim pe ceilalți și ne spune că „este mai ferice să dai decât să primești”.
 
Inima are un sistem electric propriu care declanșează contracțiile, ceea ce o ajută să bată și după ce e scoasă din corp. În momentele dificile din viață, Dumnezeu îți oferă puterea să mergi înainte. Stresul, epuizarea, sedentarismul, alimentația necorespunzătoare, gândirea negativă sunt factori care afectează funcționarea inimii. Bolile cardiovasculare sunt cele mai frecvente boli și prima cauză de deces în lume.
 
Ai grijă să dormi suficient și să ai obiceiuri bune, pentru ca inima ta să funcționeze perfect. Râsul îmbunătățește circulația sanguină și reduce stresul, de aceea, „o inimă veselă este un bun leac, iar un duh mâhnit usucă oasele”.
 
Cât de minunat a creat Dumnezeu corpul uman! Te provoc să descoperi și alte lucruri interesante despre organismul tău.

Rusu Emanuel, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor