O zi specială

„Atunci a venit Isus din Galileea la Iordan, la Ioan, ca să fie botezat de el. ” Matei 3:1

Când într-o familie se naște un copil, este mare sărbătoare. Toată lumea participă la această bucurie: bunici, frați, prieteni, vecini.
 
Și Domnul Isus S-a născut, iar în familia Lui a fost la fel de mare sărbătoare. A fost și El copil și a crescut, a fost botezat, S-a rugat, a făcut și El aceste lucruri. Versetul din Matei ne spune că El a venit la Iordan pentru a fi botezat de Ioan. Poate vă întrebați de ce a trebuit ca Domnul Isus să fie botezat? El este Fiul lui Dumnezeu, pentru ce avea nevoie să fie botezat?
 
Versetele 16 și 17 din Matei, capitolul 3 ne dau răspunsul: „De îndată ce a fost botezat, Isus a ieșit afară din apă. Și în clipa aceea, cerurile s-au deschis, și a văzut pe Duhul lui Dumnezeu coborându-se în chip de porumbel și venind peste El. Și din ceruri s-a auzit un glas care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit în care Îmi găsesc plăcerea. ” Toți care au fost de față au auzit că Isus este Fiul lui Dumnezeu.
 
Atunci când facem Legământ cu Dumnezeu, botezul este actul prin care arătăm în fața oamenilor că lăsăm păcatul deoparte. 7 iunie 2015 este data la care eu am încheiat un Legământ cu Dumnezeu, intrând în apa botezului. Astăzi se împlinesc 7 ani de la acea zi. Mă gândesc acum că în cer a fost mare sărbătoare, Domnul S-a bucurat alături de îngeri pentru decizia pe care am luat-o de a-I sluji doar Lui.
 
Slujiți Domnului și oferiți-I ocazia să spună despre fiecare din voi : „Acesta este fiul meu sau fiica mea preaiubită în care Îmi găsesc plăcerea. ”

Loredana Hariuc, Ghid Asistent – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor