Promisiunea

”Domnul să-ți fie desfătarea, și El îți va da tot ce-ți dorește inima” Psalmii 37, 4

Psalmul 37:4 este un verset scurt, dar foarte aproape de inima mea. „Domnul să-ţi fie desfătarea și El îţi va da tot ce-ţi dorește inima. ”
 
Cred că și ție ți s-a întâmplat să deschizi Biblia și să constați că îți vorbește Dumnezeu. Când aveam 12 ani, îmi amintesc cum simțeam că dorințele și visele mele nu erau importante pentru Dumnezeu. Eram atât de deznădăjduită și credeam că nu mă înțelege nimeni. Atunci m-am rugat ca Dumnezeu să-mi vorbească.
 
Am deschis Biblia și privirea mea a fost atrasă de acest verset: Psalmul 37:4. Versetul acesta m-a ajutat să înțeleg că visele și dorințele mele erau importante pentru Dumnezeu și că El, de fapt, prețuia visele mele. Dar pe măsură ce viața a continuat, mi-am dat seama și că urmându-L pe Dumnezeu din toată inima, visele se schimbă.
 
El este capabil să îți schimbe visele tale vechi și să le înlocuiască cu vise mărețe. Gândește-te la visele tale și întreabă-te dacă are Dumnezeu loc în acele vise. Dacă nu, te încurajez să le predai în mâna lui Dumnezeu. El are un plan minunat pentru fiecare dintre noi, un plan care este mai bun decât ne-am fi putut imagina noi vreodată. Dorința mea este să spunem împreună sincer: „Cât despre mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu!”
 
Când Dumnezeu este prioritar în toate, când EL e DESFĂTAREA noastră, cu siguranță că inima noastră nu mai dorește nimic lumesc, firesc sau trecător…

Maria Moca, Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video