Lumina salvatoare

„Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. ” Isaia 41:10

Eram elev în clasa a XI-a, când împreună cu câțiva prieteni, ne aflam în Cheile Nerei. După-amiază ne-am hotărât să plecăm din locul unde eram campați, în aval, pentru a explora o zonă mai sălbatică numită „Valea Rea”.
 
Timpul a trecut foarte repede, fără să ne dăm seama că se lasă seara. Ne-am întors grăbiți spre corturi, fără nicio sursă de iluminat, înaintând destul de anevoios prin pădurea deasă. După o oră de mers, eram în întuneric absolut. Ca și cum nu era de ajuns, la vreo zece metri, în fața noastră, am zărit deodată două lumini dispuse în așa fel încât, văzându-le, am zis toți, șoptind: „E un urs…”.
 
Ne-am oprit speriați, rămânând nemișcați preț de câteva minute și noi și luminițele. Nu se întâmpla nimic. Apoi ne-am făcut curaj și înaintând, am văzut că luminile rămâneau pe loc. Am auzit susur de izvor în dreapta și ne-am dat seama că suntem aproape de corturile noastre. Ne-am apropiat de lumini și, spre uimirea noastră, am zărit un buștean prăvălit în ogașul săpat de apă. Erau părți putrezite ale trunchiului de fag, despre care tocmai aflam că au proprietăți fosforescente. Teama a dispărut imediat.
 
Astăzi și în toate zilele vieții tale, asigură-te că nu pleci niciodată la drum fără Lumină!
 
Și încă ceva: să nu te uiți cu îngrijorare, căci Domnul chiar te va întări și îți va veni în ajutor!

Gabriel Nicola, Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor