Credința

Cine este credincios în cele mai mici lucruri este credincios și în cele mari și cine este nedrept în cele mai mici lucruri este nedrept și în cele mari. Luca 16:10

Biblia spune în Evrei capitolul 11 că credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd. Tot în acest capitol, Biblia ni-i prezintă pe eroii credinței, care deși poate au greșit în unele alegeri pe care le-au făcut de-a lungul vieții lor, la final au ales așa cum era cel mai bine, și anume l-au ales pe „Dumnezeul lor”, știind în cine au ales să creadă.
 
Din textul de astăzi se desprinde principiul că omul care este conștient de responsabilitatea sa în lucrurile mici, este demn de încredere și în privinţa lucrurilor mari. Modul obișnuit în care ne raportăm la lucrurile mărunte determină și afectează întreaga noastră viaţă morală și spirituală. Ceea ce suntem dincolo de cuvintele și faptele noastre determină credincioșia noastră pe tot parcursul vieţii.
 
Noi ne-am angajat să-I fim credincioși lui Dumnezeu și voinţei Sale în toate aspectele vieţii, fără nicio excepţie. Credinţa noastră încorporează totul, tot ce avem și suntem, toate aspectele mai importante sau mai puţin importante. Faptul acesta se aseamănă foarte mult cu sculptarea unei statui sau cu pictarea unui tablou: detaliile fac diferenţa dintre geniu și omul obișnuit.
 
Marile tablouri trec testul analizei detaliate cu microscopul. Lucrul acesta este adevărat mai cu seamă în ceea ce privește convingerile și practicile noastre. Aceia care au o convingere greșită, chiar și într-un aspect minor, se bazează pe o temelie care, mai devreme sau mai târziu, se va nărui. Lanţul nu este mai tare decât cea mai slabă verigă a lui. Caracterul nu este mai tare decât punctul cel mai slab al lui. O spărtură cât de mică poate face ca digul să cedeze. Adevărul acesta este cu atât mai valabil în viaţa morală și spirituală!
 
Drag explorator, nu uita ca astăzi să fii cea mai puternică verigă pentru Dumnezeu, să îl reprezinți frumos în jurul tău, să fii o lumină, să fii credincios în cele mai mici lucruri și până la cele mai mari. Domnul nostru Cel puternic să te ajute!

Voicu Corina, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor