Nu te lăsa biruit de rău

„Nu te lăsa biruit de rău, ci biruie răul prin bine” Romani 12:21

Provin dintr-o familie cu 4 frați, toți băieți. Sunt al treilea dintre ei. Din când în când ne mai supăram între noi, astfel că fiecare reacționa în funcție de mai mulți factori: inteligența, capacitate fizică, empatie etc.
 
În momentele mâniei, în ultimul rând ne mai gândeam că putem apela la autoritatea părintească, sau ce să mai zic la vârsta aceea să ne fi raportat la Dumnezeu și voia Sa. Într-o ocazie s-a iscat o ceartă între mine și fratele meu „cel” mai mare, care nu doar că era mai mare cu doi ani și jumătate decât mine, dar și fizic el se dezvoltase ca un Goliat al vremurilor noastre, iar eu probabil ca un mic David, dacă ar ajuta  să păstrăm termenii de comparație.
 
În perioada aceea, fratele meu avea atribuția de a aduce apă în casă de la vecina noastră și făcea lucrul acesta deja cu două găleți a câte 10 litri fiecare. Nu mă comparam cu el în ce privea dezvoltarea musculaturii lui. Atribuția mea era să fac focul în casă, lucru care nu implica un efort prea mare fizic. Cum vă spuneam, o ceartă a intervenit între noi. Şi ce credeți? Eu, mai mic fiind am vrut să-mi fac dreptate cu „forța” și singur.
 
Ridicând mâna să lovesc, aceasta a fost prinsă și imobilizată de mâna fratelui meu ca de o menghină. Nu mai testasem forța lui de mult. Automat am folosit celălalt braț, care a avut aceeași soartă ca a primului … urmată de cuvintele: „hai, dă, lovește, ce faci? Nu vezi că nu poți face nimic?”
 
Eram imobilizat. Am recunoscut imediat înfrângerea, din care acum, după ani de zile trag niște concluzii pe care vreau să ți le împărtășesc în calitate de instructor de exploratori, pastor, tătic și om iubit de Dumnezeu și de ceilalți din jurul meu.
 
Ca exploratori „sănătoși” și „viguroși”, posibil să ne avântăm uneori dincolo de limitele normalului, sau potențialului, în relații, pe munte, sau în alte împrejurări, dar te sfătuiesc nu uita următoarele repere: – Recunoaște autoritatea – Acceptă-ți limitele – Identifică pericolele.
 
P.S. Astăzi este ziua de naștere a fratelui meu mai mare „Bebe/Iosif”.

Daniel Glodeanu, Pastor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor