Casă de vânzare! Casă cu gradină (musai!)

„De aceea, pe oricine aude aceste cuvinte ale Mele, și le face îl voi asemăna cu un om cu judecată care și-a zidit casa pe stâncă. A dat ploaia, au venit șuvoaiele, au suflat vânturile și au bătut în casa aceea, dar ea nu s-a prăbușit, pentru că avea temelia zidită pe stâncă.” Luca 6,48

Frica pandemică a făcut ca nevoia de spațiu verde să fie mai conștientizată ca oricând. Au crescut enorm vânzările la raioanele de grădină și amenajări exterioare, oamenii au resimțit nevoia unei case în aer liber, de aceea cei care nu au găsit repede posibilitatea să locuiască într-o casă cu grădină, și-au amenajat terasele și balcoanele în ideea de a crea un spațiu cât mai apropiat de natură.
 
Oamenii sunt inventivi, „Dacă original nu se poate, măcar surogat să fie” își spun unii. Pilda de mai sus vorbește despre atitudine, despre seriozitatea cu care căutam autenticul. În general, din păcate, calitatea este supusă prețului și nu prețul calității. Din fericire, nu așa stau lucrurile în ceea ce-L privește pe Dumnezeu.
 
Domnul pune înainte de toate calitatea și foarte rar vorbește despre preț. Calitatea la Dumnezeu? Apocalipsa 21:10,11,18,19 „Aceste cuvinte sunt adevărate și vrednice de primit”. „Căci nimeni nu poate pune o altă temelie decât cea care a fost pusă și care este Isus Christos. Iar dacă clădește cineva pe această temelie aur, argint, pietre scumpe, lemn, fân, trestie, lucrarea fiecăruia va fi dată pe față; ziua Domnului o va face cunoscut, căci se va descoperi în foc. Și focul va dovedi cum este lucrarea fiecăruia. Dacă lucrarea zidita de cineva pe temelia aceea rămâne in picioare, el va primi o răsplată. Dacă lucrarea lui va fi arsă, își va pierde răsplata.” (1 Corinteni 3:11-15)
 
A mai rămas o casă care își așteaptă locatarii! Nici măcar chiria nu trebuie plătită. Dar, din nefericire, pentru cei mai mulți este prea ieftină; o casă cu prețul deja plătit de Proprietar nu este foarte interesantă pentru cei mai mulți oameni; și totuși nimic nu este mai adevărat în acest caz: chiar mai este o Casă de vânzare!
 
Te interesează investiția?

Alex Stamatie, Master Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video