Presiunea prietenilor

„Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieții pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc.” Iacov 1:12

Eram elev în clasa a VIII-a. Mă pregăteam pentru examenul de capacitate și aveam o mare problemă. În anul 1999, examenul la proba de cultură generală din istorie și geografie era programat într-o zi de Sabat.
 
Mai erau câteva luni până la examen. Departamentul Libertate Religioasă a început demersurile pentru a rezolva această situația complicată, însă eu eram hotărât să nu merg la examen indiferent ce consecințe aveam de întâmpinat. Crezi că a fost ușor? Diriginta, unii profesori și cei mai mulți dintre colegi au început să facă presiuni prietenești asupra mea încercând să mă convingă să renunț la principiile mele. A venit perioada examenelor, m-am prezentat la primele două probe, iar în ziua când era examenul la istorie și geografie, eu eram la biserică.
 
A fost o experiență marcantă prin care am trecut atunci când eram de vârsta exploratorilor. Am învățat din ea cât de important este să rămâi la principii, indiferent de consecințele ce par să ne amenințe. Poate că și tu ai colegi, vecini, prieteni, verișori care fac anumite lucruri nepotrivite și te îndeamnă și pe tine să faci ca ei, încercând să te convingă să te conformezi unor norme deformate care par a fi o normalitate pentru cei mai mulți.
 
Pentru noi, ca adventiști, perspectiva asupra vieții este cu totul alta decât a celor mai mulți din jurul nostru. Te rog să nu renunți la principiile Bibliei, indiferent de consecințe! Rămâi la convingerile tale, chiar dacă cei din jur te vor batjocori pentru asta! Planul lui Satana este ca să ne corupă prin toate mijloacele posibile. Nu uita de planul pe care Dumnezeu îl are pentru tine! Prin jertfa lui Isus, tu poți să ai parte de o viață transformată pentru slava Sa. Lasă-l pe Duhul Sfânt să te călăuzească astfel încât să îți formezi un caracter puternic pentru împărăția lui Dumnezeu. Nu renunța, ci mergi înainte indiferent de consecințe!
 
Mare le-a fost surpriza unor colegi când, în toamnă, m-au văzut elev la secția de matematică-informatică. Uimitoare va fi bucuria noastră când vom fi cu Isus în împărăția Sa, pentru veșnicie!

Natanael Jigău, Pastor – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor