Cine stă pe scaunul de domnie este rege

„Celui ce va birui îi voi da să şadă cu Mine pe scaunul Meu de domnie, după cum şi Eu am biruit şi am şezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui de domnie.” Apocalipsa 3:21

Vă voi relata o întâmplare adevărată petrecută la castelul Peleș, ocazionată de vizitarea acestuia de către un grup de turiști.
 
Rând pe rând turiștii treceau prin sălile castelului până când au ajuns în dormitorul regelui și reginei României din perioada interbelică. Acolo erau și câteva scaune impozante pe care regele și regina le foloseau. Unul dintre turiști s-a gândit să probeze unul dintre aceste jilțuri, așa că a așteptat ca grupul să iasă din acea sală și crezând că nu îl mai observă nimeni, s-a așezat confortabil pe el. Atunci s-a auzit glasul unei doamne supraveghetoare care l-a mustrat:
 
– Hei, ce faceți? Nu aveți voie! Ridicați-vă de pe scaun! Vă credeți domnitor?
 
Rușinat, turistul s-a ridicat repede de pe scaun și s-a grăbit să prindă din urmă grupul din care mulți îl priveau și care îl făceau să se simtă și mai penibil. A sta pe un tron regal este doar dreptul regelui. Nimeni nu are voie să se așeze pe acesta, deoarece aceasta ar însemna că își asumă autoritatea de domnitor.
 
În trecut o astfel de cutezanță se pedepsea aspru, uneori chiar cu moartea. Doar clovnilor regilor li se permitea acest lucru câteodată, ca să le amintească faptul că și ei sunt muritori și că nu vor fi pentru totdeauna posesori ai tronului. Făgăduința Domnului Hristos că ne va oferi favoarea să stăm împreună cu El pe scaunul Lui de domnie este in-cre-di-bi-lă, dar adevărată! Observăm că nu se oferă loc lângă, ci chiar pe scaunul de domnie, cu alte cuvinte Domnul Hristos dorește să ne ofere toată demnitatea și privilegiile pe care El, ca Împărat al împăraților le are.
 
Lasă-l și astăzi pe Domnul Isus să intre în casa sufletului tău, oferă-i un scaun la masa ta, pentru că și El te va invita pe scaunul Lui de domnie!

Moț Florian, Master Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor