Cel Atotputernic

„Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine!” Psalmul 56:3

Ţi se întâmplă deseori să-ţi fie frică de cineva sau ceva? La cine mergi să ceri ajutorul? Poate că mergi la părinţii sau fraţii tăi mai mari! Dar ce faci când familia ta nu-ți este aproape?
 
Biblia ne oferă multe experiențe în care Dumnezeu scapă pe oameni din situațiile de frică în mod spectaculos. Aceste exemple erau deseori povestite copiilor şi tinerilor israieliţi, iar credinţa lor creştea odată cu trăirea propriilor experienţe cu Marele EU SUNT. Printre acei tineri era şi David. Nu de puţine ori, întâlnirile cu prietenii lui erau însoţite şi de poveştile imaginare cu lei, lupi sau urşi, și nimeni nu părea slab sau fricos…
 
Dar dacă ar fi apărut cu adevărat un leu printre ei, atunci, acolo, cine ar fi rămas? Probabil cei mai mulţi dintre ei ar fi fugit. Şi eu aş fi fugit! Însă David rămâne pe loc şi stă faţă în faţă cu leul şi oaia lui, chiar se întâmplă! Faţa lui David se schimbă, pulsul îi creşte şi, când frica este gata să pună stăpânire pe el, se încrede în Dumnezeu. Puterea lui Dumnezeu stăpâneşte peste David şi îi dă biruinţă asupra leului. Ce experienţă!…
 
Astăzi, în drumul tău spre şcoală, e puțin probabil să întâlnești un leu scăpat de la Zoo, dar vei întâlni cu siguranță FRICA. Frica de boală, frica de bullying, frica de a fi respins sau frica de un anumit om… Acestea sunt temeri pe care nu le poţi controla, ele apar, se întâmplă. Dar cum rămâne cu spaimele generate de comportamente pe care le poţi controla şi schimba, cu frica ce se naște din tăinuirea anumitor fapte rele, cum ar fi o minciună spusă prietenilor, părinţilor sau profesorilor, niște bani luați pe ascuns din portmoneul mamei…?
 
În astfel de situaţii este mult mai simplu! Schimbarea comportamentului tău te va elibera de frică. Însă spaimele pe care nu le poți controla trebuie să fie stăpânite de Cineva mai puternic decât tine – Dumnezeu! Ceea ce poți face cu teama, depinde de masura credinţei tale. Ai un PRIETEN ATOTPUTERNIC care este mereu lângă tine: ISUS!
 
Predă-I temerile tale, prin credință, şi spune de fiecare dată: “Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine!”

Liliana Stan, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video