Care-ți este numele?

„Un nume bun este mai de dorit decât o bogăţie mare.” Proverbe 22:1

Dacă Solomon ar trăi azi, ar fi cel mai tare influencer. Nu-i așa că l-ați urmări? Dacă Daniel ar trăi azi, ar deveni ținta bullying-ului pentru ciudatul lui obicei de a de ruga de trei ori pe zi. Dacă Iosif ar trăi azi, ar ajunge prim-ministru și ar propune soluții pentru eradicarea foametei. Dacă David ar trăi azi, ar da lecții de curaj tuturor vitejilor care se ascund în spatele telefoanelor lor fițoase sau a hainelor lor de firmă.
 
Dacă Ionatan ar trăi azi, ne-ar învăța că prietenii adevărați nu se numără pe Snapchat, ci în curtea școlii, când șmecherii vor să-ți facă de petrecanie. Dacă Estera ar trăi azi, ar fi cu siguranță uimită de lipsa de pudoare a fetelor care se expun gratuit pe rețelele de socializare.
 
Indiferent de epoca istorică în care ar trai, oamenii aceștia ar fi aceiași. Condițiile de viață nu ar schimba cu nimic bunul nume pe care-l poartă. Dar azi trăim noi, cei cu telefonul în mâini și cu laptopul în brațe. Hoinari prin mall-uri, neatenți la școală, sfidători acasă, amatori de filme și skate-park-uri. Întrebarea e: ce s-ar spune despre noi? Ce s-ar scrie în dreptul numelui nostru?
 
Sami, băiatul cu privirea pierdută, ce trăiește în lumea jocurilor online? Alesia, fata naivă care crede tot ce i se spune? Alex, șmecherul care se crede cel mai tare? Sara, fashionista care trăiește de la selfie la selfie? Beni, încăpățânatul care crede că doar el are dreptate? Nu sună prea bine, nu-i așa? M-aș bucura să știu că nu e despre voi. Și că în dreptul numelui vostru s-ar scrie ceva de genul: Eliza, fata generoasă care găsește întotdeauna pe cineva care are nevoie de sandvișul ei. Victor, sportivul care e întotdeauna fairplay, Daria cea plăcută și cu zâmbetul la purtător. Emanuel, băiatul respectuos și atent cu ceilalți.
 
Că vă convine sau nu, în dreptul numelui vostru scrie ceva. Și acel ceva depinde de bunătatea sau egoismul vostru, de curajul sau fricile voastre, de naturalețea sau prefăcătoria voastră.
 
Gândiți-vă bine: ce vreți să se scrie în dreptul numelui vostru?

Anca Porumb, Mentor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video