Oare de ce…?

„Încredințează-ți lucrările în mâna Domnului şi îţi vor izbuti planurile.” Proverbe 16:3

Sunt sigură că măcar o dată în viața te-ai supărat din cauză că Dumnezeu nu părea că îți ascultă rugăciunile. Stai liniștit, nu ești singurul. Dar te-ai întrebat vreodată de ce? De multe ori vrem ceva ce ni se pare bine pentru noi. Dar dacă nu e așa? Dacă Dumnezeu are un alt plan cu noi?
 
Aș vrea să împărtășesc ceva personal cu tine. În anii trecuți, mereu mă întrebam de ce nu am părinți ca și cutare, prieteni ca și cutare, pantaloni, pantofi… Aș putea spune că nu eram prea fericită cu ceea ce aveam. Mi se părea că doar mie îmi merge rău și eram supărată pe Dumnezeu. Și uite-așa, am început să mă îndepărtez de El. Am început să caut fericirea cu prieteni din afara bisericii, să vizionez seriale, să ascult muzică nepotrivită; și atunci, desigur, că și relația mea cu Dumnezeu s-a deteriorat. Totuși, de activitățile exploratorilor nu am putut scăpa pentru că erau prezente în biserica mea. Acolo, fără să-mi dau seama, mă apropiam de fericire.
 
La un moment dat, am început să îmi conturez relația cu Dumnezeu și să îmi fac prieteni noi care aveau anumite principii. Cu timpul, am ajuns să înlătur obiceiurile rele și prietenii nepotriviți. Am ajuns să-L cunosc pe Dumnezeu și să fiu recunoscătoare pentru tot ceea ce aveam. Pot spune că acum sunt o persoană care e mereu fericită.
 
Am privit în urmă la ceea ce îmi dorisem cândva și, în sfârșit, am înțeles de ce Dumnezeu nu mi-a ascultat rugăciunile. El a făcut în așa fel încât viața mea să fie foarte frumoasă, în ciuda greutăților pe care aceasta le are.
 
Sper ca și tu să descoperi că adevărata fericire este numai lângă Dumnezeu! Tot ce trebuie să faci este să te lași condus de El. Să continui să te rogi și, chiar dacă vor mai fi ocazii în care Dumnezeu nu o să îți asculte rugăciunile, să nu rămâi descurajat. El e cu tine!

Beatriz Chelmăgan, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor