Prieteni de nădejde

„Prietenul adevărat iubește oricând și în nenorocire ajunge ca un frate.” Proverbele 17:17

Care dintre viețuitoarele pământului pot fi trecute în categoria prietenii omului?
 
Sunt câteva variante, dar pe primele locuri trebuie să apară delfinul. În întreaga lume există aproximativ 40 de specii de delfini, aceștia sunt înrudiți cu balenele și marsuinii. Majoritatea dintre ei habitează în apele sărate, dar există și din cei care trăiesc în ape dulci. Delfinii maturi ajung până la 1,2 m lungime și greutatea de 40 kg (delfinii de râu) și până la 9,5 m și 10 tone (orca).
 
Creierul este cel mai mare organ al delfinului. În timpul somnului o parte din el este treaz pentru a putea să respire. Media de viaţă a delfinilor este de 20 – 30 de ani. Delfinii pot înota cu viteza de până la 25 de mile/h, o perioadă foarte îndelungată de timp. Este aproximativ de 3 ori mai repede decât o fac cei mai buni sportivi-înotători din lume.
 
Cum au reușit delfinii să se apropie de oameni? Aceste vietăți i-au cucerit cu intelectul lor dezvoltat și cu atitudinea foarte prietenoasă. Așa se explică că în anul 2021 un bărbat a fost salvat din apele irlandeze de „alerta” delfinilor. Acesta fusese dat dispărut de aproape 12 ore, iar echipajul unei bărci de salvare a fost atras de agitația unui grup de delfini.
 
Astăzi te provoc să fii prietenos! Poți să urmărești cu atenție ce se întâmplă în jurul tău pentru a putea interveni unde este nevoie. Un zâmbet, o încurajare, o mână întinsă pot ajuta pe colegii tăi.
 
Merită să dai un follow la bunătate! Există loc pentru fiecare de a fi prietenos ca delfinii. Accepți provocarea?

Thomas Răduț, Școala Liderilor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video