În căutarea Lui Dumnezeu

„Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima.” Ieremia 29:13

„Un elev s-a plâns profesorului său că nu-L întâlnește pe Dumnezeu.
 
Profesorul i-a răspuns:
 
— Dacă îți vei spune că ai nevoie de El, atunci Îl vei întâlni pe Dumnezeu. Elevul nu a înțeles mesajul, motiv pentru care, pe când se aflau în fața unui râu, profesorul i-a cerut copilului să stea cu capul sub apă. Când a ieșit, profesorul l-a întrebat de ce nu a stat mai mult. Atunci, copilul i-a răspuns:
 
— Pentru că simțeam nevoia să respir. Profesorul i-a răspuns:
 
— Când vei simți nevoia după Dumnezeu la fel de puternic precum cea pentru respirație, atunci Îl vei întâlni.”
 
Cam cât de des ți s-a spus că trebuie să îți creezi o relație cu Dumnezeu? Cu siguranță că ți s-a întâmplat măcar o dată. Toata lumea vorbește despre această „relație cu Dumnezeu” cu sfințenie și seriozitate, dar nimeni nu o definește. Ce este aceasta până la urmă?
 
A avea o relație cu Dumnezeu înseamnă a-L include în viața noastră zilnică: să începem și să terminăm fiecare zi alături de El. Viața pe care o trăim acum pe pământ ne pregătește pentru veșnicia pe care o vom avea alături de El. Prin El avem o identitate: suntem copii de Dumnezeu, prin El avem o casă, cea din Cer, prin El avem tot ceea ce suntem: sănătate, familie, condiții materiale, toate i se datorează Lui.
 
Trăim într-o vreme când o prietenie adevărată este foarte rară, dar dorită de toată lumea. Voi cum ați descrie amicul perfect? Pentru mine, ar trebui să fie cineva de încredere, care să fie sincer, să îmi spună adevărul chiar și atunci când doare și bineînțeles, să mă sprijine necondiționat. Isus este singurul care te cunoaște mai bine decât te știi tu, căruia îi sunt familiare plusurile și minusurile tale și care este gata să te ajute în orice impas. Domnul Își dorește să îți fie prieten, părinte, confident și ajutor. El încearcă constant să creeze o legătură cu tine: „Eu stau la ușă și bat”- Apoc. 3:20.
 
Cheia de la portița inimii tale este în mâna ta. Tot ceea ce trebuie să faci este să Îi permiți să îți ghideze viața, pentru că o viață trăită cu scop este o viață trăită cu El alături! Și nu uita, atunci când ai nevoie de ajutor, și nu numai, privește spre cer!

Daria Duță, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor