Din jurnalul unui explorator

„Cânt Domnului căci mi-a făcut bine.” Psalm 13:6

Alarma sună ca de obicei la 6:30. Opresc alarma, mă trezesc, aprind becul și…inexplicabil, mă pun înapoi în pat. Am impresia că trece un minut, când de fapt tata strigă alarmat că e 7:30. Până la școala sunt 13 kilometri, dar intrarea în oraș dimineața e mereu aglomerată și oricât ar vrea tata să ajungem mai repede, nu reușim.
 
Dacă mai prindem și bariere, e clar că ajung după ce sună clopoțelul. Mama întotdeauna se roagă cu mine, înainte de a pleca la școală, indiferent cât e de târziu. Dar azi e exagerat de târziu. Pe drum mai prindem și barieră. Ohhh! Ce voi spune eu la școală? Mă tot frământ. Ajung într-un târziu în clasa mea. Când deschid ușa…mirare, groază!
 
În fața ușii o baltă de sânge, o dâră lungă până la catedră. Multe șervețele îmbibate de sânge erau martore a unui incident nu prea plăcut. Colegii priveau îngroziți! Unul dintre băieți mai neastâmpărat de felul lui, i-a dat cu o sticlă de apă în cap unui alt coleg. Doamna era foarte supărată încercând să facă tot posibilul pentru a-l pansa pe cel în cauză. Prima oră nici nu prea am făcut-o, analizând ceea ce s-a petrecut. Și eu care îmi făceam atâtea probleme că voi întârzia.
 
În inima mea i-am mulțumit lui Dumnezeu că nu am ajuns mai repede la școală. Aș fi putut fi eu cel cu capul spart sau martor la acea altercație. Ce bine că am întârziat! Ce frumos conduce Domnul lucrurile prin alarme oprite, bariere, întârzieri.
 
Atunci când nouă ni se pare că lucrurile nu sunt cum ne-am dorit noi să fie, dacă ne-am încredințat viața în mâna lui Dumnezeu, El știe cel mai bine ce are de făcut pentru a ne proteja. Încearcă să vezi azi mâna lui Dumnezeu la lucru în viața ta.
 
În situațiile mai puțin plăcute, întotdeauna va turna binecuvântare peste viața ta. El te iubește foarte mult.

Kristhine Chirileanu, Master Ghid – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor