Dragoste frățească

„Iubiți-vă unii pe alții cu o dragoste frățească. În cinste, fiecare să dea întâietate altuia.” Romani 12,10

În urmă cu ceva timp, la fel cum se mai întâmplă între frați, m-am certat și eu cu sora mea mai mare, referitor la cine să spele vasele. Nu mai știam al cui era rândul. Și pentru că mama nu era acasă, sora mea și-a folosit autoritatea de soră mai mare și n-am avut încotro decât să spăl eu vasele. Bineînțeles că toată ziua am fost destul de supărată din această cauză, dar mai târziu, în timp ce eu eram în camera mea și citeam, sora mea a venit și mi-a adus desertul meu preferat pe care l-a pregătit special pentru mine.
 
În momentul acela toată supărarea mea a trecut. După această întâmplare, mi-am dat seama că eu nu ar fi trebuit să mă supăr când sora mea mi-a cerut să spăl vasele, deoarece aceasta este una din datoriile mele. Dar, în același timp, nici sora mea nu ar fi trebuit să-și aplice autoritatea de soră mai mare.
 
Cel mai bine este să trăim frumos în înțelegere unii cu alții, iubindu-ne. Versetul din această dimineață ne îndeamnă să ne iubim unii pe alții cu o dragoste frățească. Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al iubirii.
 
De aceea, te provoc ca astăzi să faci mici gesturi prin care să le arăți celor din jurul tău că îți pasă. Întinde o mână de ajutor și încurajează cu dragoste frățească!

Rebeca Indricău, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor