Nu te teme!

„Încrede-te în Domnul cu toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta!” Proverbe 3:2

Frica este o stare adâncă de neliniște, provocată de un pericol real sau imaginar.( DEX ’09)
 
Este un element prezent în fiecare om: frica de vorbit în public, frica de mulțime, frica de anumite animale, frica de întuneric, și lista poate continua.
 
Cu toții cunoaștem istoria poporului Israel și modul în care a fost eliberat din Egipt, prin intermediul lui Moise. El a fost un conducător de excepție, dar a avut și el fricile lui. Când Domnul i s-a arătat printr-un rug aprins care nu se mistuia, încredințându-i misiunea eliberării, Moise a prezentat motivele pentru care nu era el alegerea cea mai potrivită.
 
„Moise a zis Domnului: Ah Doamne, eu nu sunt un om cu vorbirea ușoară; și cusurul acesta nu-i nici de ieri, nici de alaltăieri [….]”(Exodul 4:10) El se temea de eșec; îi era teamă de viitorul necunoscut și de lucrarea așa de importantă pe care o primise de la Domnul. Moise pierdea din vedere un singur lucru: puterea Celui care îl trimitea. Înțelegerea lui a fost încețoșată de problemele omenești. Căuta soluții fără să privească dincolo de orizontul păcatului.
 
Dumnezeu observă nedumerirea lui și îi adresează o serie de întrebări care sunt potrivite oricui. „Domnul i-a zis: Cine a făcut gura omului? Și cine face pe om mut sau surd, cu vedere sau orb? Oare nu Eu, Domnul? Du-te, dar; Eu voi fi cu gura ta și te voi învăța ce vei avea de spus.” (Exodul 4:11,12; )
 
Și noi, exploratorii, suntem uneori orbiți de fricile lumii acesteia și nu mai vedem mâna ocrotitoare a Domnului. El nu doar ne oferă asigurarea că va fi cu noi, ci este alături pe calea noastră, până la finalul drumului. Să nu ne îndoim niciodată de grija lui Dumnezeu.
 
Astăzi, apleacă-te pe genunchi și roagă-L să-ți deschidă ochii pentru a vedea sprijinul pe care Domnul niciodată nu încetează să îl ofere.

Gabriela-Marta Florea, Ghid – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video