Căutători de comori

„Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” Luca 12:31

Un milionar american în vârstă de 86 ani a ascuns, în urmă cu 9 ani, o comoară în munți, undeva lângă granița cu Canada. Fost pilot în războiul din Vietnam și negustor de artă, Forrest Fenn, a îngropat comoara în zona Rocky Mountains, între Santa Fe, New Mexico și granița cu Canada.
 
Nici până în ziua de azi căutătorii de comori nu au descoperit comoara, în ciuda faptului că Forrest Fenn a lăsat și indicii, un mesaj în versuri, căutătorilor: „Începe acolo unde apele s-au oprit și ia-o în jos prin canion. Nu departe, dar prea departe ca să mergi pe jos. Lasă în urmă casa lui Brown”.
 
Milionarul estimează că aproximativ 350.000 de oameni au plecat până acum în căutarea comorii ascunse și nu știe dacă vreun căutător s-a apropiat măcar de locul care l-ar putea face bogat. Forrest scrie că nici măcar soția sa nu știe unde a ascuns comoara, iar dacă va muri va duce cu el în mormânt secretul.
 
Ca tânăr, sunt ferm convinsă că ai multe căutări, îți dorești să găsești comorile acestei lumi, care mai de care mai atractive. Nu te lăsa înșelat de comorile pământești, ci caută mai întâi Împărăția lui Dumnezeu (Luca 12:31). Din fericire, comoara de mare preț a cerului este ușor de găsit, ai indicii multiple în Sfânta Scriptură. Trebuie doar să o cauți cu inima deschisă și odată ce ai găsit-o, vei fi cel mai bogat.
 
De aceea, te sfătuiesc ca din acest moment să schimbi obiectivul căutării tale și să alegi să cauți să Îl găsești pe Isus, cu toată inima (Ieremia 29:13) pentru ca El să umple viața ta cu tot ce poate fi mai frumos, împreună cu viața veșnică.

Laura Szász Gerőcs, Director Asociat – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor