Mama – cea mai prețioasă ființă din viața mea!

„Iată mama ta!‟ Ioan 19:27

Gândiți-vă pentru un moment la mama voastră și priviți-o prin literele cuvântului „diamant”, pentru a spune ceva despre caracterul și frumusețea ei!
 
D – este pentru dorințele pe care le are cu privire la viața ta. Ea dorește ca să fii fericit și să ai succes, dar cel mai mult dorește ca să-L iubești pe Dumnezeu. Când ea te legăna ca să adormi, cu mult timp în urmă, ea te vedea dezvoltându-te și lucrând undeva, pentru Domnul.
 
I – este pentru îngrijire – pentru toate acele ore când ea stătea lângă patul tău și te ținea de mână. Îngrijirea ei plină de iubire a făcut mai mult decât orice medicament, ca să te vindeci și să fii iar sănătos.
 
A – este pentru apreciere. Când faci tot ce poți mai bine, mama este totdeauna prezentă să-și dea aprobarea. O îmbrățișare din partea mamei este mai de valoare decât toate trofeele pe care le-ai putea câștiga. Aceasta este mai bună decât o notă zece în carnetul tău sau un premiu la o expoziție.
 
M – este pentru melodiile pe care le-ai învățat pe genunchii mamei. Este pentru memorarea textelor pe care ea te-a învățat pentru Școala de Sabat. De o parte din acele cântări și texte îți vei aduce aminte tocmai atunci când vei avea cea mi mare nevoie de ele.
 
A – este pentru ascultare, învățată pe o cale grea, sub disciplina mamei. Uneori a trebuit să fii pedepsit, dar acum tu iubești și asculți de Dumnezeu, pentru că ea te-a învățat cum.
 
N – este pentru natură – toate lucrurile frumoase ale Creațiunii lui Dumnezeu, pe care ea te-a ajutat să le vezi. Îți aduci aminte de excursiile la grădina zoologică, de plimbările făcute, de păsărelele pe care le priveai, de stele, de culesul florilor și plantelor din grădină?
 
 T – este pentru ținută – tot timpul ea îl petrece spălând, călcând, cârpind, și cosând, pentru ca tu să arăți cât mai bine.
 
Pune-le pe toate la un loc, și ele se citesc DIAMANT, cea mai prețioasă bijuterie. Astfel este fiecare mamă, astăzi și întotdeauna, pentru noi.
 
Deși nu este ziua mamei, te încurajez astăzi, să îi trimiți mamei tale acest mesaj, cu mențiunea „Asta însemni tu pentru mine! Mulțumesc că exiști! Fii binecuvântată!”

Alexandru Gavrilă, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video