A Fi Tânăr

„Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credință, în curăție.” 1 Timotei 4:12

„Timotei pășea hotărât, cu privirea ațintită înainte, lăsând în urmă casa părintească. Tovarășii lui de drum, aflați la o oarecare distanță, traversau câmpurile pe care el le cutreierase de atâtea ori. În urma lor, orașul Listra dispărea încetul cu încetul. Timotei zâmbea în timp ce se gândea la bucuria de pe chipul mamei și a bunicii sale, dar și la lacrimile pe care acestea încercau să și le ascundă tot mai mult pe cale ce el se îndepărta. Din exemplu lui Timotei putem învăța ce înseamnă sacrificiul pentru Domnul și bucuria de a face parte din lucrarea Lui.”
 
Vreau să vă spun că în cartea Solii către tineret; capitolul 62 se vorbește foarte frumos despre tineri, despre cât de mult bine pot face ei, prin implicare în lucrarea lui Dumnezeu. Eu vă includ dragii mei exploratori în rândul tinerilor, deoarece dacă veți înțelege responsabilitatea și vă veți lua în serios rolul de a fi o unealtă pentru salvarea semenilor, chiar dacă aceasta înseamnă să vă sacrificați plăceri și dorințe, bucuria vă va fi nemărginită, când prietenii voștri vor veni alături de voi la picioarele Mântuitorului.
 
Deci putem fi noi nepăsători la durerea tinerilor din jurul nostru sau a celorlalți semeni!? Să nu fim! Aceasta e cea mai nobilă lucrare pe care o putem face cu toți.
 
Ce poate fi mai minunat decât să știi că un suflet se bucură de fericirea de a moșteni viața veșnică, iar tu să ai o stea în coroană. Tineri și tinere, prețioși exploratori, Dumnezeu vă cheamă să lucrați pentru El… Voi puteți face o lucrare pe care nici cei care lucrează prin cuvânt și învățătură nu o pot face.
 
Puteți ajunge la o categorie de oameni la care păstorul nu are acces! Sunteți minunați și prețioși!

Todoran Luminița, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor