Privirea care dă sănătate

„Când privesc cerurile- lucrarea mâinilor Tale- luna și stelele pe care le-ai făcut…” Psalmi 8:3

Marcus Tulius Cicero spunea că “Ochii sunt asemenea unor santinele, ocupă poziția cea mai înaltă a corpului.”
 
Suntem în mod clar, într-o epocă a vizualului, ne uităm la succesul pe care îl au televiziunile, la sutele de milioane de oameni țintuiți fie în fața ecranului TV, fie a ecranului de la calculator sau telefon, și asta în fiecare zi. Potrivit unor studii, din totalitatea informațiilor transmise spre creierul unei persoane, 87% sosesc prin ochi, 9% prin urechi și 4% prin intermediul altor organe de simț.
 
Cercetările arată că între 50 și 90% dintre persoanele care privesc un timp îndelungat diferite ecrane cu lumină albastră, dezvoltă probleme de sănătate sau de comportament. Una dintre legile exploratorului este “Să-mi păstrez conștiința curată ”, iar o conștiință curată este determinată și de factorul vizual. Este adevărată zicala care spune: „Devenim ceea ce privim.”
 
Există o tendință a omului de a se duce, de a privi către lucrurile create de om, uneori cu prețul unei conștiințe murdare, furându-i sănătatea și puritatea sufletului.
 
Sarcina unui tânăr era să evalueze zilnic sute de diamante și să stabilească fiecăruia prețul după valoarea individuală. Când a fost întrebat cum reușește să stabilească fiecărui diamant în parte prețul, fără să se încurce, el a răspuns că la fiecare jumătate de oră își ridică privirea și se uită la un diamant perfect pe care îl ținea mereu pe masa de lucru. Privind spre acel diamant superb și valoros, simțul vederii se refăcea.
 
Isus este Fiul perfect al lui Dumnezeu. Privind constant la El și măsurând lucrurile în lumina perfecțiunii Lui, ne păstrăm simțul care ne spune ce este cu adevărat curat în viață și ce nu este. În Evanghelie ni se spune că Zacheu, mic de statură, căuta să vadă.
 
Oare ce? Sau pe cine? Iar în Psalmul 8, tânărul David preferă să privească spre Dumnezeu și spre lucrurile create de El.
 
Privește în fiecare zi spre ceea ce te poate face fericit și sănătos la trup și la suflet pe termen scurt și lung!
 
Rugăciune: „”Doamne”, I-au zis ei, ”să ni se deschidă ochii!”“ (Matei 20:33)

Băncianu Romică, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor