Bucuria şi judecata

„Bucură-te, tinere, în tinerețea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată.” Eclesiastul 11:9

Tinerețea este o perioadă aşa de scurtă, în comparație cu întreaga viață. Totuși această scurtă perioadă este fie vremea marilor întrebări și realizări, fie vremea marilor dezamăgiri şi regrete.
 
Omul ia cele mai importante decizii tocmai în tinerețe. Trăim timpul când ispita este la tot pasul, dar în general, cei mai expuşi sunt copiii şi tinerii. Plăcerile de o clipă ruinează viața multor tineri, deoarece ei uită care este scopul lor pe acest pământ.
 
E.G. White scrie: „Copiii şi tinerii trebuie să înceapă să-L caute pe Dumnezeu de timpuriu, deoarece obiceiurile şi impresiile pe care le dobândesc la o vârsta fragedă vor exercita o influență puternică asupra vieții şi caracterului lor. De aceea tinerii, dacă vor să fie ca Samuel, Ioan şi în special ca Domnul Hristos, trebuie să fie credincioşi în lucrurile pe care cei răi le urăsc şi care consideră că viața lor trebuie să fie trăită în plăceri şi îngăduință egoistă.” Căminul Adventist pag. 250.
 
Tinerețea nu este doar bucurie, veselie sau distracţie. Tinerețea implică alegeri şi riscuri pe care tânărul trebuie să şi le asume. Vom da socoteală pentru alegerile noastre, pentru modul în care am ales să ne bucurăm de viață.
 
Tinerețea este a noastră, însă noi suntem ai Lui. Tu cum alegi să te bucuri azi?

Viorica Sava, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor