Mulțumire și laudă!

„Lăudați pe Domnul! Căci este frumos să lăudăm pe Dumnezeul nostru, căci este plăcut și se cuvine să-L lăudăm!” Psalmul 147,1.

La o întrebare extrem de simplă: “Ce este lauda?”, cineva a răspuns: “Mulțumire la adresa lui Dumnezeu!” Așadar, nu există nicio diferență între laudă și mulțumire? Ba da, există diferențe între cele două! Lauda este exprimarea prețuirii iar mulțumirea este exprimarea recunoștinței. Mulțumești cuiva pentru ce face, dar îl lauzi pentru ce este!
 
În urmă cu câteva zile, am decis să mă rog altfel timp de o săptămână! Să mă rog, dar fără să cer…să nu cer nimic! Doar să mulțumesc și să-L laud pe Dumnezeu! Să știi că nu mi-a fost ușor…aproape fără să îmi dau seama, spuneam: “… și te rog, Doamne, să…”. Aveam nevoie să exersez puțin. Bine, dar aveam și probleme pe care trebuia să I le spun lui Dumnezeu. Să-I cer o rezolvare. Am învățat să mulțumesc și pentru răspunsul pe care îl voi primi în dreptul acelor probleme. Hai mai bine să ne rugăm împreună!
 
Doamne, Îți mulțumesc pentru că m-ai trezit în această dimineață, Îți mulțumesc pentru iubirea Ta pe care o simt în fiecare zi! Îți mulțumesc pentru ochii mei, Îți mulțumesc pentru că am picioare sănătoase și o minte limpede! Îți mulțumesc pentru familia mea, Îți mulțumesc pentru prietenii și pentru colegii mei! Îți mulțumesc pentru școala și pentru profesorii mei!
 
Dar, Doamne, Te laud pentru că ești Creatorul. Te laud pentru că ești bun, pentru că ești mare și atotputernic! Te laud pentru că ești atât de atent cu mine. Te laud pentru că Îți pasă! Te laud pentru că ești un Tată desăvârșit și, mai presus de orice, ești Mântuitorul Meu! Te laud pentru că ești prietenul meu!
 
Dragul meu explorator, Îi mulțumesc Domnului și Îl laud pentru tine!

Mihaela Zaha, Master Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video