Povestea lui Thomas Edison

„și ce bună este o vorbă spusă la vreme potrivită.” Proverbe 15:23 u.p.

Într-o zi, Thomas Edison s-a întors acasă de la şcoală şi i-a înmânat mamei sale o hârtie pe care profesorul său i-a dat-o spunându-i: “Dă-i-o mamei tale.” Mama lui a deschis foaia şi a citit ce era scris pe ea. Ochii ei erau plini cu lacrimi, aşa că Thomas a întrebat-o pe mama sa ce scria acolo. Aceasta a citit scrisoarea cu voce tare fiului său: “Fiul dumneavoastră este un geniu. Această şcoală este prea mică pentru el şi nu avem suficiente resurse şi profesori buni ca să îl instruim. Vă rugăm să îl învăţaţi dumneavoastră…acasă.”
 
Anii au trecut, mama lui Edison a murit şi el a devenit unul din cei mai mari inventatori din lume. Într-o zi, în timp ce Thomas se uita printre amintiri vechi de familie, a văzut într-un colţ de sertar al biroului său o hârtie împăturită. A citit cuvintele de pe foaie. “Fiul dumneavoastră este bolnav mintal şi nu îl vom lăsa să mai vină la şcoală.” Era aceeaşi hârtie care i-a fost înmânată de profesorul său din şcoală pentru a i-o da mamei sale. După ce a citit notiţa, Edison a plâns ore bune şi a scris în jurnalul său: “Thomas Alva Edison a fost un copil bolnav mintal care, datorită unei mame erou, a devenit geniul secolului. Mama a fost cea care m-a format. Avea foarte multă încredere în mine, iar eu simţeam că nu trebuie sub niciun chip să o dezamăgesc.” (poveste preluată)
 
Cât de mult poate să facă o vorbă spusă la vremea potrivită. Dacă mama lui Edison i-ar fi citit atunci cuvintele care au fost scrise pe hârtie, poate povestea lui Edison ar fi fost cu totul alta. Dar ea a știut că vorba ei poate clădi sau poate dărâma, că poate da speranță sau că poate aduce descurajare. A ales să vadă altfel viitorul băiețelului ei și și-a pus toată încrederea că va reuși. Iar acest lucru i l-a transmis și lui Edison.
 
Astăzi vorbele ta pot schimba în bine decizia unui persoane, pot aduce o speranță, pot încuraja sau pot clădi. Așa că te încurajez ca fiecare vorbă pe care o vei rosti astăzi să fie o vorbă bună, spusă la vreme potrivită.

Eliss Indricău, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video