Vrei să fii mare?

„Împărăția cerurilor se aseamănă cu un grăunte de muștar… după ce a crescut, este mai mare decât zarzavaturile și se face un copac, așa că păsările cerului vin și își fac cuiburi în ramurile lui.” Matei 13,31-32

Copacii joacă un rol important în viața umană – pot fi o sursă de hrană, material de construcție, energie și alte lucruri necesare și sunt, de asemenea, „plămânii” planetei noastre. Din acest motiv, ei se află sub atenția și protecția ecologiștilor.
 
Interesant este că cel mai înalt arbore din lume și frații săi aparțin speciilor de sequoia și cresc într-un singur loc din America de Nord. Astfel, cel mai înalt arbore din acest moment este considerat o sequoia numită Hyperion („foarte înalt”). Hyperion are o înălțime de 115 m, un diametru al trunchiului de aproximativ 5 m și o vârstă de cel puțin 800 de ani. Astăzi, te provoc să fii „mare, dar atenție, nu vorbim de înălțimea fizică, ci de valorile care pot contribui la dezvoltarea caracterului – bunătatea, răbdarea, iertarea, dragostea.
 
Cum ar fi dacă ai ajuta un coleg la școala pe care de cele mai multe ori nu-l bagi în seamă? Ce ai zice dacă te-ai arăta disponibil să-ți ajuți părinții la o activitate din casă? Oare n-ar merită să te implici într-o proiect ecologic? Maica Teresa spunea că este nevoie să fim „credincioși în lucrurile mărunte”, căci ele stau în puterea noastră. Dincolo de prietenia cu rețelele de socializare, merită „să creștem în fapte bune” pentru ca să aducem bucurie în vieților celor de lângă noi.
 
Este timpul să fim „cei mai mari” și „cei mai tari” în lucrurile bune!

Thomas Răduț, Școala Liderilor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor