Te cheamă!

„Căci, dacă vei tăcea acum, ajutorul și izbăvirea vor veni din alta parte pentru iudei, și tu și casa tatălui tău veți pieri. Și cine știe dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăției?” Estera 4:14

Acest text o aduce în vedere pe Estera. Ei îi sunt adresate aceste cuvinte foarte categorice și pline de strictețe, la prima vedere. Mardoheu a îngrjit-o pe Estera după ce părinții ei au murit. El era cel mai bun sfătuitor și omul care îi știa cu adevărat originea. S-a simțit, probabil, responsabil să îi atragă atenția împărătesei, legat de chemarea ei și motivul pentru care a ajuns în acea poziție de conducere.
 
Estera a acceptat mesajul de la Dumnezeu și a făcut un gest eroic: acela de a merge în fața împăratului. Dacă vă este familiară povestirea, știți ce însemna acest lucru, nu? Moartea ei, dacă nu era acceptată de împărat.
 
Iubea poporul iudeu și astfel a cerut înțelepciune prin post și rugăciune. Cu mult curaj, a mers la împărat pentru a cere dreptate.
 
Drag explorator, poate, că ai ajuns liderul clasei, poate, ca ai un cuvânt important de spus și ești ascultat de fiecare dată sau poate că ai abilitatea de a fi empatic la nevoile celor din jur. Toate aceste capacități sunt date de Dumnezeu; chemarea și talentul tău îți sunt date pentru slujire și pentru Slava Lui.
 
Estera era împărăteasă. Viață ei era deja asigurată, dar dacă nu intervenea, soarta întregului popor iudeu era compromisă. Nu a fost egoistă. Estera a fost înțeleaptă, dreaptă și în conexiune cu Dumnezeu, a acționat plină de curaj.
 
Asemenea Esterei, mergeți și luptați-vă pentru dreptatea acelui coleg care este pus într-o poziție inferioară și suferă. Fiți sensibili la nevoile celorlalți. Folosiți-vă de poziția în care ați ajuns pentru a vă îndeplini chemarea și pentru a da slavă lui Dumnezeu.
 
Te provoc să nu îți mai ascunzi misiunea și darurile, ci dezvoltă-le dând slavă Domnului.

Kiru Bianca Sara, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video