Cel ce te-a trimis

„Cel ce M-a trimis este cu Mine; Tatăl nu M-a lăsat singur” Ioan 8:29

Isus nu te cheamă niciodată să faci ceva la care ești prea bun.
 
El vrea ca tu să nu te bazezi deloc pe îndemânările tale, ci să îți pui toată încrederea în El. Dacă simți că Isus ți-a încredințat o misiune prea mare pentru tine, bucură-te! Asta înseamnă că El este chiar lângă tine și vrea să te ajute să o duci la îndeplinire. Vrea să facă o minune prin tine. Vrea să facă o minune din tine.
 
De când am fost chemat de Dumnezeu să fac facultatea de teologie, m-am simțit de multe ori în locul lui Petru. Am spus „da” foarte încrezător, dar la prima adiere de vânt a început să îmi fie frică. Am început să văd cât de mic sunt pe lângă această chemare înaltă.
 
Mi-am văzut toate defectele și toate aspectele care nu mă recomandă să continui pe acest drum. Am spus „Doamne, scapă-mă” de multe ori. Și de fiecare dată Isus mi-a răspuns. Și am continuat să merg. Însă, tot pe mare. Am continuat să mă afund de multe ori. Uneori am vrut să rămân acolo, alteori am vrut să mă întorc în corabia sigură. Dar Isus nu era niciunde. El continua să stea în fața mea și să îmi spună, cu o voce caldă, dar fermă: „Vino! Acesta este drumul pe care L-am pregătit pentru tine. Doar ai încredere în Mine, și nu te vei mai scufunda.”
 
Știu că și tu ai călătoria ta pe mare, și nu mereu este soare și liniște. De multe ori simți că furtuna este prea mare pentru tine, că nu poți ajunge la destinație; simți că te scufunzi și că doar o minune te mai poate scăpa. În aceste momente este important să nu uiți cine te-a chemat.

Robert Bolohan, Ghid – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor