Dumnezeu cunoaște totul

„Căci Dumnezeu vede purtarea tuturor, privește pașii fiecăruia. Nu este nici întuneric, nici umbră a morții unde să se poată ascunde cei ce fac fărădelegea.“ Iov 34:21-22

În secolul trecut, polițiștii englezi căutau autorii „furtului secolului“, care consta din câteva tone de aur în lingouri, furate din vagonul unui tren deviat pe o linie ferată special amenajată. Mașina care transportase aurul de la tren până la ascunzătoarea situată într-un garaj izolat a putut fi ușor identificată și apoi găsită.
 
Cum credeți că a fost posibilă această prindere a hoților? În acea vreme nu existau camere de supraveghere, iar viteza cu care circulau vehiculele grele era mult mai mică decât cea din timpurile noastre. Iată cum: niște copii cățărați pe un delușor din apropierea șoselei și-au găsit ca joacă în ziua furtului, notarea numerelor de înmatriculare ale mașinilor care treceau prin zonă. Cine nota mai multe mașini și cât mai multe caracteristici ale acestora (culoare, tip de mașină, lungime și altele), primea un premiu. Notițele copiilor au fost o adevărată comoară pentru polițiștii care investigau furtul.
 
Asemeni acelor hoți, mulți oameni, când fac un rău, se gândesc că nu-i vede nimeni. Și totuși, chiar dacă nu-i văd cei din jur, Dumnezeu vede tot ce se petrece pe pământ și totul va fi scos la lumină și judecat cu dreptate divină.
 
Din fericire, cei care au primit jertfa Mântuitorului în viața lor sunt iertați și pacea pe care o dă Duhul Lui Dumnezeu le umple inimile de bucurie.

Onița Maria, Ghid – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor