Și totuși vei găsi ce cauți

„Mă veţi căuta, și Mă veţi găsi dacă Mă veţi căuta cu toată inima. Mă voi lăsa să fiu găsit de voi” Ieremia 29,13

Într-o zi de vară eram cu părinții și bunicii la mare, bucurându-mă de momentele frumoase de relaxare. Aveam vârsta de 3 ani. Eram captivat de tot ce era nou în jurul meu, dar era ceva care îmi plăcea foarte, foarte mult.
 
Nu știam cum se numește la vremea respectivă, dar mereu urmăream cu atenție oamenii care se urcau în acele cabine zburătoare. Mai târziu, am aflat că era vorba de telegondolă. Pe la amiază, într-una din zile, am mers cu membrii familiei la un restaurant să mâncăm. Pentru că erau și alții care își doreau același lucru, am fost nevoiți să ne așezăm la rândul care se formase în fața noastră. După multe minute de așteptare, eu am dat semne de plictiseală și mă tot plimbam dintr-un loc în altul.
 
Părinții erau cu ochii pe mine, căci era foarte multă aglomerație și doreau să nu mă pierd în marea gloată. Totuși, înainte să ne vină rândul să luăm mâncarea, inevitabilul s-a întâmplat. Părinții s-au uitat cu atenție și și-au dat seama că nu mai eram prin preajmă. Panica i-a cuprins și au plecat imediat în căutarea mea. Nu eram de găsit! Au ieșit chiar și din restaurant pentru că tot sperau să dea de mine. După minute bune de stres și multă agitație, m-au găsit.
 
Ghiciți unde? Exact! Eram în zona de unde oamenii urcau în acele cabine zburătoare, așezat lângă un mic gărduleț și cu ochii pironiți spre mecanismul jucăriei mobile. Vă invit astăzi să conștientizați ofertele atrăgătoare ale celui rău. Merită să rămâneți lângă Tatăl Ceresc! El este Acela care vă iubește și vă îndrumă pașii pe drumul cel mai sigur!
 
El ne-a căutat și ne-a găsit, iar acum este timpul să facem și noi la fel!

Thomas Răduț, Școala Liderilor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor