Fericiri post-moderne

„Ferice va fi de voi…” Matei 5:11

Ferice de cei ce au iPhone, căci ei vor atinge culmea orgoliului.
 
Ferice de cele ce își ondulează părul și își rimelează genele, căci ele vor cuceri Miss Fake Adolescentza.
 
Ferice de cei ce au ajuns la nivelul 100 la Fortnite, căci ei vor cunoaște dependența.
 
Ferice de cei ce își fac educația pe TikTok, căci ei vor rata examenele vieții.
 
Ferice de cele ce stau cu ochii pe aplicații de fashion, căci ele vor ajunge la fel de reduse ca hainele de la sale-uri.
 
Ferice de cei ce își petrec viața pe Facebook, căci ei vor deveni cerșetori de like-uri.
 
Și lista fericirilor post-moderne poate continua. De fapt, trăim cu senzația că fericirea se află la un click distanță de noi. Dai un click și mâncarea e la ușă. Alt click și muzica duduie în căști. Alt click și referatul e gata făcut.
 
Ce simplu! Și totuși, click-ul nu-ți garantează că mâncarea livrată e și sănătoasă. Nici că muzica îți va da un tonus bun. Nici că te vei descurca fără probleme la examenul de capacitate. De fapt, fericirea la minut e o mare amăgire care ține cât ai spune click!
 
Nu vă lăsați păcăliți de fericirile post-moderne. Nu au nici un termen de garanție. În plus, fericirile originale rostite acum 2000 de ani pe Muntele Fericirilor, vorbesc despre cu totul altceva. Spun că e ferice de cei ce plâng, de cei prigoniți, de ce blânzi, de cei cu inima curată, de cei flămânzi, de cei împăciuitori!
 
Ciudat! Dar dacă așa spune Cel ce ne-a creat, ar trebui să-L credem pe Cuvânt! Hai să nu ne mai mulțumim cu fericiri la minut, ci să cerem experiențe de viață care să ne ajute să experimentăm adevărata fericire! Și s-ar putea să descoperim că va fi ferice de noi dacă ne luăm timp să stăm de vorbă cu colegul nebăgat în seamă, dacă ne hotărâm să urcăm munții și să luăm pauză de la on-line, dacă spălăm vasele fără să ne-o ceară mama, dacă nu ne uităm ce etichetă are haina colegei.
 
Dacă faceți o probă cu exerciții de fericire originală, ferice va fi de voi…

Anca Porumb, Mentor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor