Perii albi

„Perii albi sunt o cunună de cinste, ea se găsește pe cale neprihănirii.” Proverbe 16:31

Pe vremea copilăriei mele, îmi făcea o plăcere deosebită să stau în compania bătrânilor și să-i provoc să-mi povestească lucruri și întâmplări din timpul copilăriei și din perioada tinereții lor. Aveam și noroc, pentru că în acele vremuri, timpul avea răbdare cu noi. Și chiar și noi unii cu alții. Întâmplarea, sau mai bine zis providența, face ca în jurul vârstei de 14-15 ani să fim binecuvântați în mijlocul bisericii noastre cu prezența unui pastor pensionar care, cu multă bunăvoință și dragoste, ne vizita în fiecare lună.
 
Acele vizite pastorale erau clasice. Începeau de vineri după-masa și țineau până sâmbătă seara. Cel mai câștigat în urma vizitelor am fost eu. Pastorul era oaspetele nostru permanent și eu așteptam cu mult entuziasm și nerăbdare deoarece mereu avea de povestit lucruri interesante din viața lui. S-a născut în preajma Primului Război Mondial, ca fiu de pastor. A absolvit Institutul Teologic și Academia Comercială.
 
În al Doilea Război Mondial a fost comandant al Plutonului de șoferi a Brigăzii de Sanitari. Astfel a ajuns până în Rusia. În timpul comunismului a fost arestat de mai multe ori pentru refuzul colaborării cu aceștia. Toate aceste întâmplări le ascultam cu mare interes, la fel ca Maria, la picioarele lui Iisus. În timp ce creșteam, discuțiile noastre erau tot mai profunde și interesante. Pentru mine, aceste clipe petrecute în preajma celor mai în vârstă mi-au fost de mare ajutor în viață. Chiar dacă nu mă învățau ce aplicații să descarc pe telefon, m-au învățat cum să aplic niște principii și care sunt acele lucruri care contează cu adevărat.
 
La final, vă îndemn să vă folosiți de orice ocazie în care puteți fi în preajma seniorilor. Dacă ascultați și cu inima, veți afla povești de viață veritabile și sfaturi înțelepte. Precum Moise, care ascultând de socrul său, a scăpat de o povoară grea, un sfat primit de la cineva cu mai multă experiență ne poate ajuta foarte mult.
 
Să cerem în fiecare zi călăuzirea Părintelui nostru ceresc pentru a putea trăi frumos!

Robert Madaras, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor