Minunea bobului de grâu.

„Sămânţa căzută în pământ bun este cel ce aude Cuvântul şi-l înţelege; el aduce rod: un grăunte dă o sută, altul şaizeci, altul treizeci.” Matei 13:23

Minunea creșterii bobului de grâu este fascinantă.
 
În acea sămânță există un germen care așteaptă un sol prielnic, care să îl ajute să încolțească. Pământul umed își oferă sărurile lui minerale bobului, care le primește și începe să hrănească germenul. Un firișor plăpând străpunge membrana bobului și începe să crească, imperceptibil ochiului care ar privi la el. Puțin câte puțin își face loc prin pământul care îl acoperă pentru a ieși la lumină. La 10-12 zile se formează un mic nod din care ies mai mulți lăstari, acesta fiind fenomenul de înfrățire.
 
Apoi în fiecare zi crește puțin câte puțin, lăsându-se mângâiat de adierea vântului și luminat de razele soarelui, fără de care nu s-ar înălța. Când ajunge suficient de înalt începe să se formeze și spicul din vârful paiului, apărând boabele care se dezvoltă până la maturitate. Ceea ce se petrece în această perioadă, poate fi asemănat cu o uzină mare care funcționează stând cocoțată pe vârful unui turn foarte înalt. În realitate nicio fabrică nu ar putea fi realizată după proporțiile spicului și paiului de grâu în mărime supradimensionată.
 
Parabola semănătorului spusă de Domnul Isus ne arată că o sămânță căzută într-un pământ bun va putea aduce un rod multiplu. El a asemănat sămânța cu Cuvântul Său care pătrunde în mintea noastră. Noi suntem comparați cu pământul, iar dacă acesta se va dovedi primitor și hrănitor pentru sămânță, ea va crește până va aduce roadă. Roadele sunt mult mai multe decât simpla sămânța din care au germinat. Adică ceea ce se produce în urma încolțirii Cuvântului lui Dumnezeu este de multe ori mai mult și bun pentru noi și semeni.
 
Te invit să primești și astăzi mesajul lui Dumnezeu pentru tine și lasă-l să rodească pe deplin! Să ai o zi minunată!

Moț Florian, Master Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor