Bătălia din mine

„De aceea, luați toată armura lui Dumnezeu, ca sa va puteți împotrivi în ziua cea rea și sa rămâneți in picioare, după ce veți fi biruit totul” Efeseni 6:13

Am auzit odată o poveste despre un bătrân șef Cherokee înțelept care încerca să-i dea o lecție nepotului său. Și-a așezat nepotul și i-a spus că în interiorul lui se desfășoară o luptă, că a fost o luptă teribilă între doi lupi puternici. Unul este rău; el este mânie, invidie, întristare, regret, lăcomie, mândrie falsă, milă de sine și minciuni, iar celălalt este bun. El este dragoste, bucurie, speranță, pace, bunătate, adevăr și compasiune. Șeful a ezitat pentru o secundă să-și lase nepotul să se gândească la asta. Apoi i-a spus că aceeași luptă are loc în interiorul lui și în interiorul oricărei alte persoane. Nepotul s-a gândit o clipă la cuvintele bunicului său, apoi l-a întrebat: „Care lup va câștiga?” Bătrânul șef s-a uitat la nepotul său, apoi a răspuns simplu: „Cel pe care îl hrănești”.

Această poveste este adevărată în toată lumea. În fiecare zi, Dumnezeu și Satana se luptă – se luptă pentru sufletul tău. Dumnezeu este iubire, bucurie, speranță, pace, bunătate, adevăr și compasiune. Satana este mânie, invidie, întristare, regret, lăcomie, mândrie falsă, milă de sine și minciuni. Cu cât asculți mai mult lupul din tine, cu atât vei deveni mai mult ca acel lup. Fiecare alegere negativă pe care o faci hrănește un lup. Fiecare alegere pe care o faci arată de partea cui ești. Deci, tu ce lup vei hrăni?

Andra Popa, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor